Paikalliset

Kestilänkulmaa halutaan korottaa

Alustava havainnekuva Kestilänkulman rakennusten korottamisesta osoitteissa Yliopistonkatu 26 ja Humalistonkatu 3b. Kuvassa rakennuksia on korotettu. Yliopistonkadun puolella kahdella kerroksella ja Humalistonkadun puolella yhdellä kerroksella.

Schauman Arkkitehdit Oy

Kaupunkiympäristölautakunta pohtii ensi tiistaina Freya-nimistä asemakaavanmuutosta, joka toisi muutoksia Kestilänkulmaan. Kaavamuutos tehdään Asunto Oy Kristiinanahteen ja Kestilänkulman omistajien Kiinteistöyhtymä Lahtosen aloitteista.

Asunto Oy Kristiinanahde on esittänyt asuinkerrostalon rakentamista sisäpihalle nykyisen toimistorakennuksen paikalle. Kestilänkulman aloitteessa esitetään autopaikoituksen lisäämistä ja uudelleenjärjestämistä, lisärakennusoikeuden järjestämistä autopaikoitukselle, kattokerroksen autopaikoituksen muuttamista asuinkäyttöön sekä kerrosluvun lisäämistä.

Kohteet sijaitsevat osoitteissa Humalistonkatu 3b, Kristiinankatu 10a, Yliopistonkatu 24 ja 26.

Alueen vanhin rakennus on vuonna 1929 valmistunut Asunto-osakeyhtiö Otavan funkisvaikutteinen klassistinen kuusikerroksinen asuintalo Yliopistonkadun ja Kristinankadun kulmassa. Kristiinankadun varrella on Asunto Oy Kristiinanahteen 1960-luvulla valmistunut seitsemänkerroksinen asuin- ja liiketalo sekä sen pihalla toimistorakennus. Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa on Kestilän kuusikerroksinen, 1955 valmistunut rationalistinen liiketalo.

Kestilänkulman kokonaisuuteen kuuluu Humalistonkadun katulinjasta sisäänvedetty seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo 1960-luvulta.

Rakennusten alimmissa kerroksissa on liiketiloja ja toimistoja. Alueen tontit ovat yksityisessä omistuksessa, kaupunki omistaa Humalistonkadun katualueen.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat