Puheenaihe

Haluatko koulutuksen kesätyöhön ja asunnon avaimet käteen? – Opiskelijapulasta kärsivä pikkukaupunki tempaisee

Kampanjan tavoitteena varmistaa kesätyöntekijöiden saatavuus ja osaaminen.

Savonlinna rekrytoi nuoria kesätöihin uudella tavalla.

arkisto/Lotta Åberg

Savonlinna käynnistää kampanjan kesätyöntekijöiden rekrytoimiseksi. Tavoitteena on varmistaa osaavan sesonkityövoiman saatavuus opiskelijamäärien laskiessa ensi kesänä Savonlinnan seudulla.

Rekrytoitaville on tarjolla valmis paketti, jossa Samiedu tarjoaa koulutusta esimerkiksi tarjoilijan tehtäviin. Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy auttavat kesätyöntekijöitä kesäasunnon löytämisessä.

Alkuvuonna 2019 käynnistyvän kampanjan tavoitteena on rekrytoida kesätyöntekijöitä Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

– Kampanja on avoin myös naapurikuntien yrityksille, sillä haluamme kehittää koko seudun elinvoimaa ja varmistaa matkailu- ja ravintola-alan yritysten positiivista kehitystä. Samalla lisäämme Savonlinnan tunnettuutta Suomen kesä- ja kulttuuripääkaupunkina ja saamme seudulle uusia nuoria, jotka toivottavasti rakastuvat kaupunkiimme, kertoo elinkeinojohtaja Janne Weander.

Kampanja on avoin myös naapurikuntien yrityksille.

Kampanjassa ovat Savonlinnan kaupungin lisäksi mukana Ammattiopisto Samiedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy. Kaupunki hakee parhaillaan yhteistyöhön mukaan yrityksiä, joilla on tarve saada työntekijöitä ensi kesälle. Yritysten on tarkoitus työllistää satoja nuoria sesongin aikana.

Kampanja toteutetaan markkinoimalla Savonlinnan alueen kesätyömahdollisuuksia ja alalle kouluttautumista. Markkinointia suunnataan Pohjois-Suomeen sekä Etelä-Suomen kaupunkeihin ja Savonlinnan lähialueille.

Rekrytointien kohderyhmänä ovat sekä osaavat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset että alasta kiinnostuneet.

Kampanjan kustantavat Savonlinnan kaupunki ja Ammattiopisto Samiedu. Ammattiopisto Samiedun tarjoaa lisäksi ilmaista Kesäduuniin-nimistä valmennusta.

Kaupunki ja Samiedu hakevat mukaan kaikkia Savonlinnan seudun matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat