Urheilu

Patrik Laineelle uusi ykköstila NHL:ssä – "Mikä siunaus hän on!"

Patrik Laine.

Arkisto/Pekka Ruissalo

Patrik Laineen numeroita voi pyöritellä miten tahansa. Yhteenvedoksi tulee aina se, että Winnipeg Jetsin suomalaistähti on hirmuvireessä. Joillekin jopa ennennäkemättömässä.

– Tuo putki, missä Laine on ollut – 11 maalia viikossa – en ole nähnyt sellaista koskaan. Hän on sellainen tyyppi, että kun kysyy miksi et ole maalannut viiteen otteluun, niin jotain tuollaista on kulman takana, Winnipegin kapteeni Blake Wheeler ihasteli NHL:n verkkosivuilla.

Laine teki viime viikon neljässä ottelussa Wheelerin mainitsemat 11 maalia.

Laine heilutti torstaina verkkoa kahdesti, kun Winnipeg löi Chicago Blackhawksin kotonaan 6–5. Nyt Laine on iskenyt 13 osumaa viimeiseen kuuteen otteluun. Marraskuuhun niitä mahtui 18.

– Mikä siunaus hän on. Oli tilanne tasan tai olemme maalin häviöllä, niin koskaan emme ole ulkona ottelusta, kun on tuollainen laukaus, Wheeler jatkoi.

Laine teki torstaina NHL-uransa maalit numerot 100 ja 101. Hän on NHL:n paras maalintekijä kauden 2016–17 alusta laskettuna. Laine jätti tuolla 101. osumallaan Alexander Ovetshkinin taakseen siinä tilastossa.

Niin, ja toki Laine johtaa myös tämän kauden 21 osumallaan NHL:n maalipörssiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Patrik Laine paljasti, mistä ylimääräinen motivaatio syntyi – "Se oli henkisesti hyvä reissu"30.11.2018 08.48
Tässä ovat maalit 100 ja 101 – Patrik Laineen mahtavalle marraskuulle upea sinetti30.11.2018 08.23
Katso tuota hymyä! Jesse Puljujärvelle tärkeä maali – video näyttää, miten suomalainen rakensi tilanteen30.11.2018 08.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat