Puheenaihe

Kaksi edullista uunia oli ylitse muiden Kuluttajan testissä – "Lämpötilan vaihtelu jopa 40 astetta"

Kuva: AEG

AEG

Electroluxin ja AEG:n uunit pärjäsivät parhaiten Kuluttaja-lehden vertailussa, jossa lehti testasi 11 edullisen hintaluokan uunin ominaisuuksia.

Kaikki uunit selvisivät tasaisen hyvin ruuan paistamisesta ja kypsentämisestä, mutta suurehkoja eroja löytyi lämpötilan tarkkuudessa ja pysyvyydessä.

Ykkössijan jakoi kaksi uunia. Niistä testin mukaan Electrolux pärjää kokonaisuudessaan paremmin ruuanlaittotesteissä. AEG on kuitenkin lähes 300 euroa halvempi kuin Electrolux, minkä lisäksi se kuluttaa vähemmän sähköä.

Valtaosa testin uuneista lämpeni tyhjänä lähelle haluttua lämpötilaa. Testaajat havaitsivat ongelmia kuitenkin erityisesti Grameilla ja Ikealla. Vaikka lämpötilaksi oli valittu 80 astetta, ne lämpenivät 92–95 asteeseen.

Kuluttaja-lehti kertoo, että lämpötila vaihteli kaikissa uuneissa, jopa kymmenessä testiuunissa välillä rajustikin.

Testin häntäpäähän sijoittuvien Gramin perinteisellä tavalla lämmitettyjen uunien lämpötila vaihteli jopa liki 40 astetta, kun uuni oli säädetty 200 asteelle.

Myös uunien kestävyyttä ja turvallisuutta arvioitiin. Testissä uunin sisään laitettiin astia, jossa oli 14–15 kiloa hiekkaa. Tarkoituksena oli verrata ritilöiden mekaanista lujuutta.

Lähes kaikki uunit kestivät painon, mutta Samsungin ritilä romahti. Kun testattiin grillaus-toimintoa, Samsungin lasi kuumeni ulkopuolelta 73 asteeseen ja Logikin 68 asteeseen. Jo 60–70 asteen lämpötila voi aiheuttaa pinnallisen palovamman muutamassa sekunnissa, Kuluttaja huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuluttaja testasi yli 60 kaiutinta – 89 euron Ikea-kaiutin pärjäsi 800 euron laatumerkkiä vastaan5.12.2018 08.33
Tiesitkö? Tämä Black Friday -mainoksista tuttu pikku präntti ei aina päde – jos tavara loppuu, kuluttajalla oikeus ostaa sama tuote seuraavasta erästä tarjoushintaan22.11.2018 20.01
Älä maksa älypuhelimesta suotta yli tonnia – Kuluttajan testi todisti, että jo 400 eurolla saat lähes yhtä hyvän31.10.2018 09.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat