Puheenaihe

Rähäkät jatkuivat itsenäisyyspäivän yönä – Poliisi rankaisi 14:ää niskoittelijaa Helsingissä

Maahanmuuttovastainen 612-soihtukulkue kulki Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle.

Helsingin poliisi

Helsingin poliisi tiedottaa, että poliisille Pikkuparlamentin puistossa pidettäväksi ilmoitetun yleisen kokouksen määrätty päättyminen kello 23 itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta ei toteutunut.

Poliisi kirjasi rangaistusvaatimuksen niskoittelusta lopulta 14 henkilölle, jotka eivät noudattaneet poliisin käskyä poistua kokouspaikalta puistosta. Poliisi ei tiedottanut, minkä ryhmän kokoontumisesta puistossa oli kyse.

Kokonaisuudessaan itsenäisyyspäivä marsseineen ja mielenilmauksineen sujui Helsingin poliisin mukaan melko rauhallisesti. Poliisille oli ennakkoon tehty ilmoitus yhdeksästä mielenosoituksesta.

Helsingin poliisi oli ottanut itsenäisyyspäivän iltaan kello 21 mennessä kiinni yhteensä kuusi henkilöä rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi. Kiinniotoista neljä liittyi kolmeen mielenosoittajien kantamaan hakaristilippuun. Liput otettiin pois Kohti vapautta -kulkueen lähdettyä liikkeelle Kaisaniemestä.

Poliisi käski ensin mielenosoittajia laskemaan liput, mutta joutui lopulta turvautumaan voimakeinoihin.

– Liput otettiin pois yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisäksi aloitimme esitutkinnan epäillystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo yleisjohtaja, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Lisäksi kaksi henkilöä otettiin illan aikana kiinni, kun he yrittivät häiritä 612-kulkuetta.

Ilmailua oli rajoitettu Helsingissä itsenäisyyspäivänä, mutta poliisi joutui puuttumaan useiden droneja lennättävien toimintaan. Tilapäinen rajoitusalue oli perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi.

Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät tapahtumat aiheuttivat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia ja katkoksia liikenteeseen Helsingin keskustan alueella. Merkittäviä häiriöitä ei esiintynyt, ja liikenne on palautunut normaaliksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuleeko taas rähinää? Poliisi ei voi estää uusnatsien marssia Helsingissä – ainakin 7 mielenosoitusta luvassa30.11.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat