Urheilu

Patrik Laine velmuili: "En välitä syötttöpisteistä"

Patrik Laine.

Arkisto/Pekka Ruissalo

Jälleen kerran Patrik Laineen maalivainu on "kateissa" jääkiekon NHL-liigassa. Winnipeg Jetsin suomalaistähden ruuti on ollut märkää viidessä peräkkäisessä ottelussa. Laine on jo tottunut yleisön paniikkireaktioihin eikä ole huolissaan.

– Olen pelannut jääkiekkoa monen vuoden ajan. Kiekko ei mene aina sisään, jokainen pelaaja tietää sen. Nyt se ei ole mennyt muutamassa ottelussa sisään. Ei sillä ole väliä. Me voitamme yhä joukkueena ja se on tärkeintä, Laine sanoi maanantain harjoitusten yhteydessä Winnipegin verkkosivuilla.

Winnipeg on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi.

– Mutta kyllä se kiekko lopulta tulee menemään sisään kuten näitte viime kuussa. Pitää vain tehdä kovasti töitä, niin se menee sisään, Laine jatkoi.

Laine veti lokakuun loppuun samanlaisen viiden ottelun mittaisen maalittoman jakson. Sitten marraskuussa räjähti. Hän teki 18 maalia.

Laine katkaisi sunnuntaina neljän ottelun mittaisen pisteettömän putkensa syöttämällä kaksi osumaa.

– En oikeastaan välitä syöttöpisteistä, Laine virnuili.

– Tehopisteet ovat aina tehopisteitä ja kyllä ne kelpaavat minulle. Eilen sain kaksi ja melkein tuplasin kauden syöttöpisteeni, Laine jatkoi.

Laineella oli ennen sunnuntaita tältä kaudelta tilillään vain kolme syöttöpistettä.

– Uskon niin (että olen parempi syöttelijä kuin ihmiset ajattelevat). Se on tietenkin vain minun mielipiteeni, mutta olen näyttänyt näiden jonkun 180 ottelun aikana, että olen myös aika hyvä syöttelijä. Kaikki puhuvat laukauksestani ja maalintekotaidostani, mutta olen mielestäni aika hyvä syöttelijä, Laine mietiskeli.

Laine on 21 osumallaan NHL:n maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat