Paikalliset

Nyt on aika valita vuoden turkulainen 2018 – katso ehdokkaat ja anna äänesi

Ylärivi: Eino ja Aapeli, Janne Helin, Kisu Korsi, Marjo Sjöroos ja Mikko Hupa.
Alarivi: Miska Kaukonen, Operaatio Ruokakassi, Sirpa Korte, Susanna Tapani ja Suvi Kotilainen.

1: Joonas Kent, 2: –, 3: –, 4: Bo Stranden, 5: Åbo Akademin kuvapankki, 6: Otto-Ville Väätäinen, 7: Jari Niemelä, 8: Pasi Leino, 9: – ja 10: Ikaros Ainasoja.

Vuoden turkulainen 2018 -äänestys on alkanut.

Äänestyksessä haetaan turkulaista, joka on vuoden 2018 aikana tai jo useamman vuoden ajan tehnyt Turkua ja turkulaisuutta tunnetuksi positiivisella tavalla.

Äänestyksen järjestävät yhteistyössä kaupunkilehti Turkulainen, Radio City Turku, Yle Turku ja Turun kaupunki.

Järjestäjistä koottu raati on valinnut 10 ehdokasta, mutta äänen voi antaa myös omalle ehdokkaalle.

Vuoden turkulaista voi äänestää 24.1.2019 asti jutun lopussa!

Ehdokkaat

Eino ja Aapeli

Eino ja Aapeli

10-vuotiaat turkulaiskaksoset Eino ja Aapeli esiintyivät ensimmäistä kertaa julkisuudessa Robinin musiikkivideolla. Tänä vuonna pirteä duo nousi koko Suomen tietoisuuteen ”Mä voisin olla se” -singlellään.

Janne Helin

Janne Helin

Arkkitehti Janne Helin on toiminut vuodesta 2012 lähtien Schauman Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtajana. Hän on vastannut Uuden Hamburger Börsin luonnoksista, jotka saivat lokakuussa innostuneen vastaanoton.

Kisu Korsi

Kisu Korsi

Kisu Korsi on arvostettu turkulainen muotisuunnittelija, jonka upeita luomuksia nähtiin jälleen myös itsenäisyyspäivänä Linnanjuhlissa. Kisun erityisosaamista ovat erittäin taidokkaasti tehdyt mittatilauskorsetit.

Marjo Sjöroos

Turkulainen mallimamma Marjo Sjöroos perusti 30 vuotta sitten Fashion Teamin, josta on tullut todellinen huippumallitehdas. Sama pätee Miss Turku -kilpailuun, jota Sjöroos on pyörittänyt 30 vuoden ajan.

Mikko Hupa

Mikko Hupa

Sata vuotta täyttäneen Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa on tehnyt mittavan akateemisen uran. Hän on puolustanut vahvasti yliopiston asemaa ja puhunut kansainvälistymisen ja moninaisuuden puolesta.

Miska Kaukonen

Näyttelijä Miska Kaukonen loisti Taru Sormusten herrasta -näytelmän Klonkkuna ja sai kriitikoilta runsaasti kiitosta. Hän on tuttu paitsi Turun kaupunginteatterin ja Linnateatterin lavoilta myös valkokankaalta.

Operaatio Ruokakassi

Operaatio Ruokakassi

Operaatio Ruokakassi auttaa vähävaraisia Turussa ja lähikunnissa. Se hankkii ruokaa, hygieniatuotteita ja vaatteita jaettavaksi vähävaraisille ihmisille. Toissa vuonna yhdistys jakoi noin 158 000 ruokakassia.

Sirpa Korte

Sirpa Korte

Föli pitää turkulaiset liikkeessä. Fölin takana on Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, jonka johdossa keltaiset bussit ovat saaneet rinnalleen kaupunkipyörät eli Föllärit ja huippusuositut Fölin vesibussit.

Susanna Tapani

Susanna Tapani

Viidet MM-kisat sekä kahdet olympialaiset pelannut jääkiekkoilija Susanna Tapani haluaa nostaa TPS:n Suomen parhaaksi jääkiekkojoukkueeksi. Tapani on myös ringeten hallitseva maailmanmestari.

Suvi Kotilainen

Suvi Kotilainen

Turun Suurtorin keskiaika ry:n tuottaja-toiminnanjohtaja Suvi Kotilainen järjestää Keskiaikaisia markkinoita ja Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoita. Hän on myös Dirty River Roller Derby ry:n puheenjohtaja.

Valitse ehdokkaasi alta – muista painaa Lähetä-painiketta!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden Turkulainen on taas välivuoden jälkeen ihminen – tässä on voittaja vuonna 20171.2.2018 09.00
Vuoden Turkulainen -kisassa toiseksi tulleet Sohvaperunat: Olemme fanittaneet Tomi Kalliota jo 1990-luvulta1.2.2018 15.03
Vuoden merkittävin turkulainen on hevonen – telakkajohtajakin jäi toiseksi7.2.2017 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat