Puheenaihe

Maailman suurin tietovuoto: tämä siitä tiedetään nyt – tarkista oma tilisi

Arkisto

Noin 773 miljoonan ihmisen sähköpostiosoitteet ja 21 miljoonan ihmisen salasanat ovat vuotaneet hakkereille.

Teknologiajulkaisu Wired kertoo, että tiedot julkistettiin hiljattain hakkerifoorumilla. Kyseessä on maailman historian mittakaavassa jättimäinen tietovuoto.

Löydön tehnyt Have I Been Pwned -sivustoa ylläpitävä tietoturva-asiantuntija Ethan Hunt kertoo, että on vaikea sanoa mistä murto on tapahtunut.

– Näyttää siltä, että kyseessä on täysin sattumanvarainen kokoelman sivustoja, Hunt kertoo lehdelle.

Vuodon epäillään erityisesti kohdistuvan ihmisiin, jotka käyttävät samaa salasanaa useissa eri nettipalveluissa. Vuodossa ei vaikuta tällä hetkellä vaarantuneen ihmisten luottokortti- tai pankkitietoja.

Huolestuttavaa Huntin mukaan on kuitenkin se, että 140 miljoonaa sähköpostiosoitteista ovat sellaisia, jotka eivät ole olleet mukana missään niistä aiemmista tietovuodoista, joiden sisällöt hän on syöttänyt sivustonsa tietokantaan.

Huolestuttavaa vuodossa on myös, että vuotaneet salasanat eivät ole millään tavalla salattuja.

Käyttäjien suositellaankin nyt tarkastavansa onko heidän tilinsä salasana vuotanut. Tarkistuksen voi tehdä Huntin sivustolta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jos osoitteesti löytyy listalta, se kannattaa vaihtaa heti. Jos käytät suositusten vastaisesti samaa salasanaa useissa eri palveluissa, kannattaa näidenkin salasanat vaihtaa ensi tilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat