Puheenaihe

Nyt loppuu punaisia päin ajo Suomessa – Yle: Poliisi saa kymmeniä uusia kameroita, jotka sijoitetaan strategisesti

Valvontaa lisätään risteyksissä, joissa tapahtuu paljon onnettomuuksia ja joiden lähellä on kouluja.

Arkistokuva

Punaisia päin ajamisesta jää jatkossa Helsingissä entistä useammin kiinni. Siitä pitävät huolen Helsinkiin tulevat uudet peltipoliisit, joita asennetaan yhteensä 70. Peräti 60 uusista kameroista tulee liikennevaloristeyksiin, kertoo Yle.

Helsingin Uutiset kertoi Helsingin uusista kameroista ja niiden sijainneista marraskuun alussa.

– Valvontaa saadaan juuri sellaisiin paikkoihin ja sellaisessa muodossa, että se suojelee ihmisiä, totesi ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta tuolloin.

Ylen haastattelema Helsingin kaupungin liikenneinsinööri Jussi Yli-Seppälä toteaa kameroita tulevan esimerkiksi Mannerheimintielle, Kaisaniemenkadulle ja Mäkelänkadulle.

– Niitä tulee risteyksiin, joissa tapahtuu paljon onnettomuuksia ja joiden lähellä on kouluja sekä paljon jalankulkijoita.

 Uusien kameroiden asennus alkaa vuonna 2020. Suunnitelmia kameroiden sijoittamisesta valoristeyksiin on noussut esiin myös ainakin Porvoossa ja Lahdessa.

Pienen viiveen pysähtymisessä kamera antaa anteeksi. Kamera ottaa kuvan, jos auto ohittaa pääopastimen puoli sekuntia punaisen syttymisen jälkeen.

Kun tieliikennelaki muuttuu kesällä 2020, poliisi voi entistä helpommin antaa sakot valvontakameran ottaman valokuvan tai videotallenteen perusteella sähköisesti. Laki mahdollistaa tämän jo nyt, mutta järjestelmät eivät ole vielä sujuvat.

Punaisen valon osalta uuteen lakiin tulee myös kevyempi tekomuoto, jolloin voidaan lähettää kotiin sadan euron liikennevirhemaksu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Peltipoliisien mittausmatka jopa 6-kertaistuu – taustalla tekninen muutos6.4.2018 13.21
Moottori: Nopeuskamerat mullistivat etenkin rikesakotuksen – autoilijat maksoivat yhteensä 100 000 000 euroa lisää25.6.2018 06.50

Aiheesta muualla

Ylen uutinen aiheesta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat