Puheenaihe

Suomalaiset ovat taas maailmanennätyskansaa – meillä on iso ja käytämme sitä eniten

Pääpostin pakettiautomaatissa on yhteensä 412 lokeroa. Tiettävästi se on maailman suurin pakettiautomaatti.

Posti

Maailman suurin pakettiautomaatti avattiin maanantaina 28. tammikuuta Helsingin Elielinaukiolla sijaitsevassa Postitalon myymälässä. Kyseessä on itsepalvelualue, jossa pakettiautomaatti on asiakkaiden käytössä jatkossa joka päivä.

– Pääpostin pakettiautomaatissa on lokerikkoseinää yhteensä yli 40 metrin verran. Tietojemme mukaan kyseessä on maailman suurin pakettiautomaatti. Pääpostin pakettiautomaatissa on yhteensä 412 lokeroa, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo

Posti tekee verkkokaupan puolella ennätyksiä toisensa perään, sillä joulukuussa ylitettiin historian kovin viikoittainen pakettivolyymi, kun Postin kautta kulki yli 1,3 miljoonaa pakettia.

Ennätystahti on seurausta siitä, että verkkokauppa kasvaa voimakkaasti. Toisaalta suomalaiset pitävät pakettiautomaateista ja ohjaavat niihin mielellään lähetyksiään. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

– Postin automaattiverkosto on yksi Euroopan suurimmista. Verkostossamme on jo tuhat automaattia ja tarkoituksenamme on kasvattaa automaattien määrä tänä vuonna 1 500 kappaleeseen.

Automaattien kautta kulkeneiden lähetysten määrä kasvoi viime vuonna noin 22 prosenttia. Posti uskoo kasvun jatkuvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat