Paikalliset

Naantalin Samuli Vuorisalo debytoi nelivedolla rallin SM-sarjassa

Toni Ollikainen

Naantalilainen rallikuski Samuli Vuorisalo tekee nelivetodebyyttinsä rallin SM-sarjassa Kouvolan seudulla 16. helmikuuta ajettavassa osakilpailussa. Vuorisalon auto kisassa on Skoda Fabia R5, joka on hallinnut muun muassa WR2-luokkaa suvereenisti viime vuodet.

SM3-luokassa jo monen vuoden ajan kaksivetoautolla ajanut Vuorisalo on uusien haasteiden edessä, kun edessä on ensimmäinen täysimittainen rallikilpailu nelivetoautolla.

– Kaikenlaisia vehkeitä on tässä vuosien mittaan tullut kokeiltua, mutta nelivetoisesta on kokemusta vain yhden sprinttikilpailun verran parin vuoden takaa, sekin vanhalla Mitsubishin Evo kutosella, joten kyllä tämä tulee olemaan aivan uusi kokemus meikäläiselle, kuski kommentoi.

Vuorisalo on ollut tuttu näky SM-sarjan palkintopallitaistoissa jo vuodesta 2013 asti, mutta tällä kertaa odotukset on laskettu hieman maltillisemmiksi.

– Kyllä tämän projektin kanssa pitää olla realistinen, kun kärki on SM1-luokassa jälleen todella kova, kuten jo kauden avauskilpailussa Arctic Lapland Rallyssa nähtiin. Mitään sen kummempia tulostavoitteita en ole itselleni asettanut, mutta jos kärkiviisikkoonkin satun pääsemään, olen suoritukseen erittäin tyytyväinen.

Tällä hetkellä Vuorisalon kilpailusuunnitelma kattaa Kouvolan SM-rallin sekä kaikki kesäkauden neljä SM-rallia aina toukokuun lopun Riihimäen rallista Salon ja Turun päätösosakilpailuun syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Talvikauden kolmas kilpailu Joensuussa jäänee siis väliin.

– Tälläinen paketti saatiin kasaan ainakin alustavasti tälle kaudelle mikä on ihan mahtavaa. Siitä tuhannet kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille, jotka ovat olleet projektia mukana tukemassa omalta osaltaan.

Kartturiksi Vuorisalon kyytiin hyppää jo parilta edelliseltä kaudelta tuttu Henri Arpiainen, jonka kanssa parivaljakolla on kahdelta edelliseltä vuodelta plakkarissa jo SM3-luokan hopea- ja pronssimitalit. Auton huollosta vastaa Toni Gardemeisterin luotsaama TGS Worldwide, joka viime vuonna päätti kautensa muun muassa SM-sarjan tiimimestaruuteen.

– Meillä on "Henkan" kanssa yhteistä kokemusta jo parin vuoden ajalta ja myös tuloksellisesti ollaan tehty hyvää työtä. Mahtavaa, että saadaan jatkaa yhteistyötä huipputiimin kanssa. Lähdetään nöyrin mielin kohti uusia haasteita ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää, Samuli Vuorisalo päättää.

Vuonna 1994 syntynyt Vuorisalo oli viime kaudella toinen SM3-luokassa. Vuonna 2014 hän voitti luokan Suomen mestaruuden, oli hopealla 2013 ja pronssilla 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rallit.fi: Tommi Mäkinen kritisoi suorasanaisesti Jari-Matti Latvalaa – Ogier riemuitsi Monten voitosta28.1.2019 08.12
Tunturirallissa 5. ajanut Valtteri Bottas lupailee ralliuralleen heti jatkoa: "Viimeistään ensi vuonna"26.1.2019 22.15
Marcus Grönholm tekee yllätyspaluun rallin MM-sarjaan – "Todella suuri kiitos Mäkisen Tommille"15.1.2019 14.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat