Paikalliset

Viikonlopun vesisade rikkoi päällysteitä Varsinais-Suomessa

Teiden hoitourakoitsijoilla oli viikonlopun säiden johdosta kädet täynnä töitä Varsinais-Suomessa. Viikonlopun aikana hiekoitettiin jäätyneitä teitä, poistettiin sulaneilta teiltä lumisohjoa, puhkottiin lumivalleja, jotta tielle kertynyt vesi saatiin pois, paikattiin sateen aiheuttamia reikiä ja asetettiin teille päällystevauriomerkkejä. Pahimmilla kohdilla jouduttiin alentamaan myös nopeusrajoituksia. Myös tienkäyttäjiltä tuli paljon ilmoituksia Tienkäyttäjän linjalle teiden kunnosta. Pelkästään Raision urakka-alueelta tuli viikonlopun aikana ilmoituksia saman verran kuin normaalisti kuukaudessa. Ongelmat ovat keskittyneet Varsinais-Suomen alueelle, jossa on ollut lauhin sää.

Vesisade, nollakeli ja autojen nastarenkaat ovat tuhoisa yhdistelmä teiden päällysteille. Viikonlopun aikana ilmestyi runsaasti uusia reikiä tielle. Osa rei'istä oli vielä petollisesti veden alla näkymättömissä. Reikiä paikattiin heti tuoreeltaan useitakin kertoja kylmällä paikkausmassalla, mutta veden alla olevia reikiä ei pystytä paikkaamaan ennen tien kuivumista. Näille kohdille on asetettu päällystevaurioista varoittavat merkit ja paikoin on myös alennettu nopeusrajoitusta. Viikonloppuna tehdyt kylmäpaikkaukset eivät myöskään pysy hyvin näin märillä keleillä. Kestävämpiä paikkauksia voidaan tehdä valuasfalttimassalla, mutta sitä saadaan aikaisintaan keskiviikkona.

Pahoja reikiä syntyi mm. E18 Turun kehätielle Kauselan eritasoliittymän kohdilla ja Telakkatien risteyksen seutuville, valtatielle 8 Turun päässä, vt 9 leveäkaistatielle ja Kustavintielle (mt 192) Seikelän kiertoliittymästä Mietoisiin asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat