Paikalliset

Touhula-päiväkoti vastaa Aluehallintoviraston huomautuksiin: Suhtaudumme epäkohtiin vakavasti

Touhula-päiväkodit kertoo suhtautuvansa vakavasti Aluehallintoviraston antamiin huomautuksiin ja päiväkodeissa havaittuihin epäkohtiin.

– Meille on tärkeää, että päiväkodeissa sattuneet tapaturmat hoidetaan aina asianmukaisesti. Seuraamme tapaturmien määrää päiväkodeissamme jatkuvasti ja ne ovat tutkitusti harvinaisia, Touhula-päiväkotien viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo Turkulaiselle.

Ahto huomauttaa, että Avin tammikuussa antama huomautus koskee selvityspyyntöjä vuosilta 2017-2018. Huomautusten jälkeen päiväkodeissa on välittömästi ryhdytty tarvittaviin toimenpiteisiin.

– Esimerkiksi Touhulan Varissuon päiväkodin osalta aluehallintovirasto toteaa itsekin päätöksessään, että asioissa on tapahtunut olennainen parannus. Tämä johtuu siitä, että olemme reagoineet tähän heti selvityspyyntöjen tultua meidän tietoomme, esimerkiksi Varissuon tapauksessa jo vuonna 2017, Ahto vastaa.

Aluehallintovirasto on kiinnittänyt huomiota Touhulan päiväkotien liian suuriin ryhmäkokoihin.

Ahdon mukaan huomautuksessa mainittujen yksiköiden osalta asiakaspaikkamääriä on pienennetty, jotta ne ovat oikealla tasolla.

Ahdon mukaan Touhulassa on otettu käyttöön toimintatapa, jossa ilmoitetaan jokaisessa päiväkodissa päivittäin lasten ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten lukumäärät.

Ahto korostaa, että Touhula haluaa olla asiassa avoin vanhempien suuntaan.

– Jokainen lapsi ansaitsee laadukkaan varhaiskasvatuksen, eivätkä poikkeamat laatuvaatimuksistamme ole missään nimessä hyväksyttäviä.

Touhula on Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju. Touhulan päiväkodeissa havaitut epäkohdat ovat olleet esillä julkisuudessa aiemminkin.

– On kuitenkin hyvä muistaa, että Touhulalla on Suomessa 180 päiväkotia, joista valtaosassa asiakkainamme on todella tyytyväisiä lapsia ja heidän vanhempiaan, Ahto kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turkulaisessa päiväkodissa sidottiin lapsia peittoihin – AVI löysi vakavia epäkohtia Turun yksityisistä päiväkodeista28.2.2019 10.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat