Paikalliset

Nordean osaamiskeskus Kupittaalle – 120 työpaikkaa lisää Turkuun

Nordea perustaa Turun Kupittaalle uuden, pohjoismaisestikin merkittävän finanssialan osaamiskeskuksen. Tavoitteena on keskittää sinne henkilöasiakasliiketoiminnan etäpalveluja. Uusi yksikkö on tarkoitus avata syksyllä 2020.

– Uudet tilat valmistuvat 2020 kesällä Kupittaalle, jossa meillä on jo nyt 30 hengen yksikkö. Rekrytoimme seuraavan kahden vuoden aikana toistasataa uutta neuvojaa Turkuun, ja kaikkiaan uudessa keskuksessa tulee työskentelemään noin 150 työntekijää. Varmistamme, että Varsinais-Suomessa on jatkossakin merkittävästi finanssialan työpaikkoja, Nordean liiketoimintajohtaja Miikka Salminen toteaa.

Suunnitelmien mukaisesti Nordea työllistää vuonna 2021 Varsinais-Suomessa selvästi enemmän kuin tällä hetkellä.

– Näemme Varsinais-Suomen alueella paljon potentiaalia. Turun seudulla on osaavaa, kielitaitoista ja motivoitunutta henkilöstöä saatavilla. Haluamme varmistaa, että pystymme houkuttelemaan tulevaisuudessakin riittävästi finanssialan osaajia. Turku isona kaupunkina mahdollistaa tämän.

– Tavoitteena on lisätä yhteistyötä korkeakoulujen kanssa ja mahdollistaa myös työharjoittelupaikkoja opintojensa loppuvaiheessa oleville. Uskomme, että uudet tilat lisäävät myös nykyisen henkilöstön viihtyvyyttä, Salminen toteaa.

Myös Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lehtinen on tyytyväinen Nordean investointiin.

– Alueelle syntyy huomattava määrä lisää työpaikkoja Nordean uuden osaamiskeskuksen myötä. Nordean uuden yksikön tulo tiedepuiston alueelle on hyvä esimerkki sijainnin merkityksestä. Tiedepuiston alueella opiskelijat ja yritykset kohtaavat, mikä luo merkittävää kilpailuetua alueen useiden toimijoiden hyväksi, Lehtinen toteaa.

Turun yksikön perustaminen on jatkumoa Nordean vuonna 2018 aloittamalle toimintamallin muutokselle ja valtakunnallisen asiakaspalveluverkoston vahvistamiselle.

Muutoksen taustalla on asiakaskäyttäytymisen muutos.

Esimerkiksi jo joka kolmas asuntolainaneuvottelu käydään verkkotapaamisena asiakkaan kotoa tai esimerkiksi työpaikalta käsin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat