Paikalliset

Lapset saivat Turkuun oman merimuseon

Forum Marinumissa on nyt oma lasten museo. Hieno laiva ja kaikki muukin on toteutettu museossa omin voimin.

Tomi Kangasniemi

Merikeskus Forum Marinumissa kävi kova kuhina, kun L’Hexagonen päiväkodin lapset pääsivät tutustumaan uuteen lastenmuseoon. Odotuksissa oli nähdä laivoja, ja sellaiseen lapset heti pääsivätkin kuuntelemaan pientä satutuokiota.

– Minkälaisia kaloja te tiedätte, satutuokion vetäjä Hanna-Mari Riihimäki kyseli.

– Hauki, lohi, hai, vasarahai, ahven ja oravakala, luettelivat lapset vastaukseksi.

Kun satutuokio oli ohi, pääsivät lapset tutustumaan paremmin uuden museotilan keskipisteenä olevaan Tyrsky-laivaan. Puurakenteinen alus on seitsemän metriä pitkä, ja sen reelinki on parin metrin korkeudessa. Laivan kannelle pääsee kiipeämään, ja sitä ohjataan korkeuksiin kohoavan pilvitaivaan alla. Lasten innosta päätellen Tyrsky oli välitön menestystarina.

– Aloimme suunnittelemaan tätä vuosi sitten. Meillä oli Ahvenanmaan merimuseosta näyttely, ja se oli hirveän suosittu. Lapsiperheet ovat kasvava kävijäryhmä museoissa, ja lapset ansaitsevat heille suunniteltuja sisältöjä, tiivistää kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta vastannut Forum Marinumin museolehtori Maija Karhu.

Suunnittelussa haluttiin erottua monista lasten leikkitiloista, jotka ovat muovisia ja räikeitä. Puisen laivan Kapteenin salonki on somistettu plyysisohvalla ja –verhoilla. Kokonaisuus on alusta loppuun Forum Marinumin suunnittelema, ja pienimmätkin yksityiskohdat ovat itse käsintehtyjä eettisiä materiaalivalintoja käyttäen.

Isompi avajaistapahtuma on luvassa, kun Muumilaakson tunnetuimmat hahmot saapuvat Forum Marinumiin lauantaina 23. maaliskuuta kello 11–15 leikittämään lapsia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat