Paikalliset

Vesisankarit lauantaina Caribiassa

Kuvituskuva

Arkisto / Päivi Tuovinen

Vesisankarit-tapahtuma rantautuu jo toistamiseen Turun Holiday Club Caribiaan lauantaina 16. maaliskuuta kello 10–17. Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät monipuolisista rastipisteistä. Caribian Lifesavers – hengenpelastuskerho sekä Holiday Club Caribian henkilökunta ohjaavat muun muassa pelastusliiveissä uintia, elvytystä, erilaisten vesipelastusvälineiden käyttöä ja hengenpelastusharjoitteita sekä vesijumppaa. Altailla asiakkaiden käytössä on myös tasapainolauta ja kelluva matto.

Päivä alkaa ja päättyy vesipelastusnäytökseen.

– Viime vuonna järjestetty Vesisankarit-tapahtuma oli valtava menestys. Saimme paljon positiivista palautetta hengenpelastuskerhon monipuolisesta ohjelmasta, josta löytyi tekemistä ihan kaiken ikäisille. Odotamme, että tänä vuonna tapahtumasta tulee vielä entistäkin parempi, kertoo kylpyläpäällikkö Johanna Rastas.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Vesisankarit-hanke ottaa kantaa koulujen uimaopetuksen puolesta. Uusimman uimataitotutkimuksen (LIKES 2017) mukaan 76 prosenttia kuudesluokkalaisista on uimataitoisia, eli joka neljännellä Suomessa asuvalla 12-vuotiaalla ei ole riittävää uimataitoa.

Uimataitoinen jaksaa veteen pudottuaan uida yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Kunnissa, joissa opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta ei järjestetä ollenkaan, on lasten uimataito selvästi heikompi kuin niissä, joissa uintia järjestetään joka luokka-asteella.

– Vesitaidot ovat maassamme kansalaistaitoja, ja on kurjaa, että säästöihin vedoten kunnat laiminlyövät opetussuunnitelman tavoitteita, toteaa Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat