Paikalliset

Turun keskustassa kaadetaan huonokuntoisia puita

Huonokuntoisiksi havaittuja puita kaadetaan Olavinpuistossa, Käsityöläiskadulla, Linnanpuistossa ja Porthaninpuistossa. Kaadettavat puut eivät ole enää turvallisia. Lisäksi puiden kaadoilla halutaan parantaa Turun linnan näkyvyyttä maisemassa. Puiden kaatotyöt aloitetaan maanantaina 18.3. Olavinpuistosta. Turun kaupunki pahoittelee työstä aiheutuvia tilapäisiä liikennehäiriöitä.

Kaupungin keskustassa kaadetaan puita useissa eri kohteissa. Olavinpuistossa, Käsityöläiskadulla ja Porthaninpuistossa kaadetaan jokaisessa yksi jalava. Nämä puut on kuntoarvioinneissa havaittu huonokuntoisiksi ja poistetaan turvallisuussyistä. Lisäksi Linnanpuistossa tullaan kaatamaan yhteensä 11 puuta. Kaadettavat puut ovat jalavia, koivuja ja vaahtera.

– Puiden poistamisella pyritään parantamaan linnan näkyvyyttä maisemassa, jolloin linnan saavutettavuus paranee, kertoo puuasiantuntija Aki Männistö kaupunkiympäristötoimialalta.

Puiden kaatotyöt aloitetaan maanantaiaamuna 18.3. Työ saattaa aiheuttaa tilapäisiä liikennehäiriöitä sekä kaduilla että puistoissa.

Turun kaupunki istuttaa vuosittain useita satoja uusia katu- ja puistopuita. Kaupunki on laatinut kaupunkipuulinjauksen, jolla uusien puiden suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa ohjeistetaan. Tavoitteena on Turun kaupunkipuuston kokonaisvaltainen ja kestävä kehittäminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat