Paikalliset

Naantalin asuntomessualueen nimeksi Lounatuuli

Naantalin tuleva asuntomessualue nimettiin Lounatuuleksi kaupungin nimistötoimikunnan kokouksessa 14.3.2019. Nimistötoimikunnan päätös oli yksimielinen.

Asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri on erittäin tyytyväinen valittuun nimeen.

– Lounatuuli on kaunis nimi, ja se sopii erinomaisesti sekä Naantalin saaristoon, että Luonnonmaan nimistöön. Merellinen Lounatuuli herättää mukavan positiivisia mielikuvia, lounatuulen suhinan voi melkein jo aistia pelkästä nimestä, Timo Tirri lisää.

Lounatuuli oli selkeästi suosituin nimivaihtoehto myös naantalilaisille järjestetyssä nimikilpailussa, jossa he pääsivät valitsemaan suosikkinsa valmiista alueen nimistöstä nousseista ehdotuksista. Lounatuuli-nimi herätti paljon ihastusta ja sitä perusteltiin muun muassa ”kaikkein kauneimpana”, sointuvana ja runollisena, ja ihanan raikkaana nimenä, jolla on oma laulukin.

Nimikilpailuun osallistuneilla oli mahdollisuus ehdottaa alueelle myös omaa nimeä. Naantalilaiset ammensivat omiin ehdotuksiinsa inspiraatiota nimiin luonnollisesti auringosta, saaristosta, merestä, luonnosta ja kesästä sekä myös historiasta, lauluista ja runoista. Saatuja nimiehdotuksia olivat esimerkiksi Aurinkolaakso, Poutapilvi, Myötätuuli, Haartmanin puisto ja Tuuletar.

Asuntomessut järjestetään Naantalissa vuonna 2022. Tontit tulevat myyntiin tänä keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat