Ruoka

Bongaa mestarikokin parhaat isänpäivävinkit

Manne Stenros

Hallitseva kokkien Suomen mestari Henri Kotkavuori esittelee taitojaan ja jakaa vinkkejä joka kotiin sopivien juhla-aterioiden valmistamiseksi. Vuoden Kokki -karavaani kiertää pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Kiertuepaikoilla Henri Kotkavuori valmistaa Valion keittiömestari Jani Lamminperän kanssa pyhäinpäivään ja isänpäivään sopivia kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuksia.

– Jaamme myös vinkkejä ja reseptejä loppusyksyn pyhiin sopiviin juhla-menuihin. Ruoanlaiton lomassa minua saa mielellään myös vetää hihasta esimerkiksi Vuoden Kokki -kilpailua tai alaa koskevissa kysymyksissä, Kotkavuori kehottaa.

Vuoden Kokki 2012 -kilpailuorganisaation johtaja Vesa Parviainen korostaa kilpailun positiivisia vaikutuksia suomalaiselle ruokakulttuurille.

– Kilpailu nostaa ravintola-alan ja koko suomalaisen ruokakulttuurin arvostusta ja kannustaa nuoria lähtemään alalle, hän sanoo.

 

Ensi vuoden kilpailijoita etsitään parasta aikaa.”

Vuoden Kokki 2012 -kilpailuun on mahdollista ilmoittautua mukaan tämän vuoden loppuun asti. Kilpailun voittaja ratkeaa ensi vuoden maaliskuussa Gastro-messuilla pidettävässä finaalissa.

ELO-säätiön hallituksen jäsen Lasse Lehtinen uskoo, että suomalaisella ruokakulttuurilla riittää kysyntää ulkomaillakin.

– Suomalaiset kokit ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kohentaneet osaamistaan ja mainettaan maailmalla valtavasti.

– Esimerkiksi Matti Jämsen tuli tammikuussa viidenneksi maailman kuuluisimmassa Bocuse d´Or -kokkikisassa ja Mika Palonen lähtee puolustamaan Suomen menestystä tulevaan Bocuse d’Or –kilpailukauteen. Ei ole yhtään syytä, miksei Suomesta voisi tulla Pohjolan johtava kulinaarinen keidas, Lehtinen sanoo.

Vuoden Kokki -kiertueaikataulu Stockmann-tavarataloissa:

To 3.11. TapiolaPe 4.11. ItäkeskusTo 10.11. Tampere Pe 11.11. TurkuLa 12.11. Helsingin keskustaTo 17.11. OuluPe 18.11. JumboVuoden Kokki 2012 -kilpailun ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta www.vuodenkokki.fi/

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat