Paikalliset

Mikaelinkirkko houkuttelee Hippimessuun: Ytimessä on Jeesuksen, ”ensimmäisen hipin”, armo ja rakkaus

Hippimessussa pukeudutaan asianmukaiseen tyyliin.

Mikaelin seurakunta

Mikaelinkirkossa tehdään sunnuntaina 24. maaliskuuta aikamatka 1960- ja 70-luvuille, kun kirkkosalissa järjestetään ensimmäistä kertaa Hippimessu.

Messun perusrakenteena toimii seurakunnasta tuttu Mikaelmessu, joka on luonteeltaan vapaamuotoinen iltamessu.

Hippiteema näkyy messussa niin tunnelmassa kuin erityisesti musiikissa. Luvassa on iloista meininkiä ja hyvää musiikkia. Siis kirkolliset bileet.

– Tärkeintä on, että ihmiset pääsevät osallistumaan musiikin kautta laulaen, tanssien tai muuten vain fiilistellen, kertoo Mikaelinseurakunnan kanttori Silvia Koski.

Koski vastaa Aboa Gospel-kuoron kanssa Hippimessun musiikista. Hän on poiminut ohjelmistoon keskeisimmän hippiajan lauluja ja sävelmiä sekä hengelliseltä että maalliseltakin puolelta. Messussa kuullaan muun muassa Beatlesin All You Need Is Love ja gospelklassikko Down By The Riverside. Suurin osa musiikista on yhteislauluja, joissa kuoro on mukana tukemassa ja innostamassa.

– Tämän hippimessun musiikki voi tuoda hyvin nostalgisia muistoja ihmisille, jotka ovat tuolloin eläneet omaa nuorta aikuisuuttaan.

Kirkkokansaa kehotetaan pukeutumaan hippimessuun ajan hengen mukaisesti.

– Pukeutua saa oman maun mukaan, mutta hippityyliset vaatteet, lasit, korut ja huivit ovat plussaa, vinkkaa hippimessun isä, Mikaelinseurakunnan kappalainen Pasi Jaakkola.

Yhteenkuuluvuuden tunne on yksi Hippimessun kantavista teemoista.

– Toivoisin, että John LennoninImagine-laulun sanojen inspiroimana messussa vallitsisi tunne, että olemme kaikki yhtä. Unohdettaisiin erilaiset asemat, taustat, ideologiat ja asiat, jotka usein erottavat meitä toisistamme ja kohdattaisiin jokainen ihminen rakkaudella. Tällainenhan on juuri sitä kristinuskon sanoman ydintä, Koski tunnelmoi.

Koska kyseessä on ensimmäinen hippimessu, varmuutta siitä kuinka vauhdikkaiksi messu muotoutuu ei ole, mutta odotukset ovat korkealla.

– Aiemmin Mikaelmessuissa, kun Aboa Gospel on ollut mukana, on tunnelma ollut katossa ja moni on jammaillut musiikin tahdissa Jumalan iloksi, Jaakkola sanoo.

Hänen mukaansa Hippimessuun kannattaa tulla jos pitää hyvästä ja svengaavasta musiikista ja haluaa osallistua vähän vauhdikkaampaan jumalanpalvelukseen.

– Haluamme messussa välittää kokemuksen iloisesta uskosta, jonka ytimessä on Jeesuksen, ”ensimmäisen hipin”, armo ja rakkaus.

Messun toimittaa pappi Matti Hernesaho ja Peace & Love -teeman pohjalta puheenvuoron pitää Jippu.

Lapsille on messun aikana pyhäkoulu ja pienimmille on leikkihuone. Iltapalaa on tarjolla kaikille messun päätteeksi. Hippimessu järjestetään Mikaelinkirkossa sunnuntaina 24. maaliskuuta kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikaelinkirkossa hyväntekeväisyyskonsertti kansainväisen päihdetyön hyväksi30.9.2018 08.40
Mikaelinkirkossa järjestetään kevään vauhdikkaimmat jamit9.3.2018 08.41
Mikaelinseurakunnan lounaskahvila avautuu ensi viikolla23.2.2017 13.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat