Paikalliset

Lausunto: Musiikkitalo erilleen Historian museosta

Kulttuurilautakunta toteaa kaupunginhallitukselle antamassaan lausunnossa, että uuden Musiikkitalon pitäisi valmistua ennen Historian museota. Sen tulisi myös sijaita museosta erillään.

Lautakunnan perusteena on, että Historian museolle soveltuvista tonteista ainoastaan Ratapihan tontti soveltuu kooltaan ja sijainniltaan hybridirakennukselle. Niin kutsutussa hybridirakennuksessa Historia museon ja Musiikkitalon tilaohjelmien synergia jäisi myös hyötyneliöinä vain noin 800 neliöön, kun molempien talojen yhteenlasketut hyötyneliöt ovat noin 13 000 neliötä.

Lisäksi vaikka hybridirakennuksen konserttitalon osuus valmistuisi ensin, täytyy orkesterin silti toimia usean vuoden ajan työmaan välittömässä läheisyydessä Historian museon aukeamiseen asti.

Lautakunta katsookin, että Historian museo ja Musiikkitalo eivät tue toistensa toimintoja niin kattavasti, että toimijat tulisi sijoittaa saman katon alle. Kulttuurirakennusten rakentaminen useammalle maantieteelliselle alueelle tukee kaupungin alueellista kehittymistä paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat