Paikalliset

Henkilökunta järjestää mielenilmauksen Turussa: Tarkoitus vauhdittaa uutta sairaalahanketta

Kiirastorstaina 18. huhtikuuta kello 13 järjestetään Mikron tontilla MAD Pride –piknik. Kyseessä on mielenilmaus, jolla halutaan nopeuttaa uuden psykiatrisen sairaalan eli P-sairaalan rakentamista.

Tyksin vanhat sairaalat ovat tulleet käyttöikänsä päähän vuosikymmeniä sitten, ja niiden toimintaa ollaan parhaillaan ajamassa alas. Hoitohenkilökunnan on mahdotonta työskennellä laadukkaasti iäkkäissä rakennuksissa. Tilat ovat ahtaita, ja osa tarvittavista tiloista puuttuu kokonaan. Tilat eivät myöskään täytä viranomaisten vaatimuksia, muun muassa mahdollisuus yhden hengen potilashuoneisiin puuttuu.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on suunnitellut uuden psykiatrisen sairaalan rakentamista laajassa yhteistyössä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ja alan järjestöjen kanssa. Suunnittelu on jo pitkällä ja henkilökunta toivoo, että valtuusto voi kesällä päättää hankkeen toteutuksesta Mikron tontille.

Turku MAD Pride –liike on usean varsinaissuomalaisen toimijan yhteinen. Liike järjestää vuosittain elokuussa Turku MAD Pride –tapahtuman, jonka tarkoituksena on nostaa esiin mielenterveyskuntoutujien oikeuksia ja lisätä yhteiskunnallista keskustelua.

Kiirastorstain piknik –tapahtumaa ovat järjestämässä Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry, Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry ja Mielenterveyden keskusliitto sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian kokemusasiantuntujat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat