Paikalliset

Turku-Helsinki -risteilyjä tulee lisää vuonna 2020 – Turkulainen kokosi tulevan kesän reittimatkailut Aurajoesta, yksi tuttu reitti jää nyt pois

Vitharunin M/s Fanny kuljetti ihmisiä Aurajoen rannasta Seiliin ja Nauvoon vuonna 2018.

Tomi Kangasniemi

Suomen Saaristokuljetuksen kahdesti toukokuussa järjestämät koko viikonlopun kestävät linnakesaariristeilyt (Helsinki-Turku 3.-5.5. ja Turku-Helsinki 10.-12.5.) myytiin hetkessä loppuun. Yhtiö lupailikin jo keväällä pohtivansa mahdollisten lisäristeilyjen tekemistä tänä tai ensi vuonna ja nyt ajankohta on selvinnyt.

–  Turku-risteilyjä ei tulee lisää näillä näkymin syksyllä 2019, koska saaristoristeilijämme m/s Isosaari on buukattu niin täyteen, mutta risteilyjä toteutetaan ainakin neljänä viikonloppuna toukokuussa 2020, Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg vahvistaa.

Aurajoesta lähtevien risteilyjen maailmasta kuuluu myös harmillisia uutisia. Tulevana kesänä Turun saaristossa sijaitsevaan Utön saareen ei enää pääse reittiristeilijällä Aurajokirannasta. Saariston Meritie Oy:n toimitusjohtaja Mikko Fagerroos kertoo, että reitin ylläpito ei ole tarpeeksi kannattavaa.

– Reittimatkailun pyörittäminen Aurajoesta saaristoon ja takaisin puhtaasti markkinalähtöisesti on taloudellisesti äärimmäisen haastavaa, hän sanoo.

Turun ja Utön väliä vielä viime kesänä kulkenut m/s Kökar on Fagerroosin mukaan hieman liian hidas alus reitille, joka on pitkä.

– Saaristoliikenteeseen pitäisi saada nopeampia aluksia. Ihmiset eivät nykyään meinaa enää jaksaa olla tuntitolkulla aluksella, jonka palvelut ja liikkumismahdollisuudet jäävät kauas vaikkapa Ruotsin-laivojen vastaavista mahdollisuuksista. Saaristoliikenteessä pitäisi tehdä rohkeita kokeiluja esimerkiksi hakemalla välimuotoja nopeasta ja raskaasta kalustosta. Jos Turusta pääsisi tunnissa Nauvoon, lisääntyisi ihmisten kiinnostus suuresti, Mikko Fagerroos pohtii.

Aurajoesta ei risteillä vakituista reittimatkaa kesällä 2019 niin ikään Örön saarelle, mutta moneen vanhaan tuttuun kohteeseen sentään pääsee. Fölin vesibussiliikenne käynnistyy 20.5. Vesibussit liikennöivät Martinsillan kupeesta Ruissaloon ja Pikisaareen syyskuun puoliväliin asti. Vesibussiliikenne hoidetaan kahden aluksen voimin. Fölin vesibussiliikenne käynnistyy kesän 2019 osalta maanantaina 20.5. Vesibussit liikennöivät Martinsillan kupeesta Ruissaloon ja Pikisaareen syyskuun puoliväliin asti. Vesibussiliikenne hoidetaan kahden aluksen voimin.

Legendaarisen Ukko-Pekan päiväristeilykausi Naantaliin alkaa 8.6. ja illallisristeilyt Loistokarille 15.5. M/s Rudolfinan risteilyt käynnistyvät vappuna. Rositan M/s Lily kuljettaa väkeä Turun kaupungin ulkoilusaari Vepsään 31.5. alkaen. Vitharun vie ihmisiä reitille Turku-Seili-Nauvo 11.5. alkaen ja 19.6. alkaen myös Gullkronaan kaksi kertaa viikossa.

Viime kesän uutuus, Kaarinan Kuusistossa sijaitsevan Lomakeskus Koivukankareen ylläpitämä reitti Tuula II -vesibussilla, jatkaa kierroksia Aurajoesta Hirvensaloon ja Ruissaloon sekä Turku-Kaarina -merikierroksia.

– Meille on tullut lukuisia ehdotuksia erikoisristeilyistä, muun muassa vesibussimatkoista Kakskerran ja Satavan saarten ympäri, mutta ne ovat vielä ajatuksen asteella, asuntola- ja ravintolayrittäjä Reijo Sillanpää kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Toukokuussa luvassa risteilyjä Helsingin ja Turun välillä7.3.2019 07.00
Ensimmäisestä Tallinnan risteilystä tuli huippusuosittu – tällaisia jouluristeilyjä Turusta järjestetään19.12.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat