Paikalliset

Hansakorttelin remontin valmistuminen venyy marraskuulle - uusia liikkeitä avautuu lähiviikkoina

Hansatorille asennetaan uusia liukuportaita.

Tomi Kangasniemi

Hansakorttelin remontti etenee, mutta muutaman viikon viivästys valmistumiseen on odotettavissa.

– Vanhoista rakenteista on tullut joitain yllätyksiä, ja siellä on jouduttu tekemään muun muassa rakenteiden vahvistuksia. Kun syyskuu oli remontin valmistumisen tavoite, niin valmistuminen siirtyy nyt marraskuulle, Hansan kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen kertoo.

Näkyvin työ juuri nyt korttelissa on Hansatorin uusien liukuportaiden asennus. Paljon muutakin tapahtuu. Kerrosta ylempänä Forumista Hansaan muuttava Clas Ohlson kalustaa parhaillaan tilojaan Powerin naapuriin, ja Scandinavian Outdoor saa uudet sisäänkäynnit tällä viikolla. Uusi hissi otettiin käyttöön Hansatorin reunalla, ja samassa yhteydessä uudistettu Jungle Juice Bar pääsi avaamaan Antintalossa.

Uusista liikkeistä georgialainen ravintola Rioni avautuu Kristiinankadulle toukokuun alussa. Kultatalon puolelle tuleva Digiman avautuu puolestaan 2-3 viikon sisällä.

Palviainen kertoo, että helmikuussa Aurakadulla tapahtuneen putkirikon aiheuttamat kuivaus- ja korjaustoimenpiteet Ravintola Foijan tiloissa ovat yhä käynnissä. Tiloissa joudutaan purkamaan lattioita, ja vuokrattavaksi tilat ovat tulossa vasta syksyllä.

Hansan remontin vuoksi moni liike joutui viime vuoden aikana vaihtamaan paikkaansa tai muuttamaan väliaikaiseen väistötilaan Hansakorttelissa. Muutamat liikkeet joutuivat myös lopettamaan toimintansa väliaikaisesti. Kävijämäärät ja myynti olivat kuitenkin Palviaisen mukaan odotetulla tasolla.

– Tiesimme odottaa, että käynnistyneet uudistustyöt vaikuttavat kauppakeskuksen kävijämääriin ja myyntiin. Hansakorttelin myynti ja kävijämäärät laskivat noin kolme prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Tämän vuoden ensimmäinen kvartaalilla myynnit ovat lähes viime vuoden luvuissa. Tähän tosin vaikuttavat myös isojen kampanjoiden ajankohdat.

Palviainen toivookin, että keskustan yrittäjät malttavat nyt mielensä.

– Toriparkki ja muut isot työmaat ydinkeskustassa sekä niihin liittyvät joukkoliikennejärjestelyt vaikuttavat kävijämääriin nyt, mutta yksin tämän perusteella ei pitäisi tehdä ratkaisuja ja päätöksiä vaan nähdä uudet mahdollisuudet parin vuoden päähän, milloin tilanne on ihan toisen näköinen.

Kauppatorin ympäristössä kävijämäärät kasvaneet

Turun keskustan kävijämääriä on analysoitu Telian kehittämällä Crowd Insights -menetelmällä. Se perustuu Telian matkapuhelinverkoista saatuihin välitystietoihin.

Analyysissä vertailtiin tammi-helmikuun 2019 kävijämääriä vastaavaan ajankohtaan vuonna 2018. Tulosten perusteella tammikuun 2019 aikana ydinkeskustassa, Kauppatorin ympäristössä, vieraili 12 prosenttia enemmän ihmisiä kuin vuoden 2018 vastaavana aikana. Yhteensä vierailijoita oli 789 000 ihmistä.

Myös helmikuun kävijämäärissä havaittiin selvää kasvua vuoden takaiseen. Helmikuun aikana 722 000 ihmistä vieraili ydinkeskustan alueella. Muutos vuoden 2018 helmikuuhun oli +13 prosenttia.

Turun ydinkeskustaa kehitetään tällä hetkellä usealla rintamalla. Toriparkin, KOP-kolmion, Hansan, Wiklundin korttelien ja Hamburger Börsin uudisrakennuksen remonteissa on yhteensä kyse arviolta noin 200 miljoonan euron panostuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vesijohto vuotaa Hansakorttelissa ­– Aurakatu suljettu Hansan kohdalla5.2.2019 09.06
Myllyyn, Skanssiin vai Hansaan? Näillä perusteilla turkulainen valitsee, mihin kauppakeskukseen hän menee21.1.2019 07.00
Turun toriparkin kokoista parkkihallia ei ole aiemmin saviympäristöön Suomessa tehty – T&T: "Savi painuu, vaikka ei tehtäisi mitään"16.4.2019 12.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat