Paikalliset

Tami: Kaapo Kakko on seuraava palanen turkulaisten kiekkoesikuvien jatkumossa – TPS:n pitää nyt osata hyödyntää Kakko-mania seuratoiminnassaan

Juhani Tamminen toivoo TPS:n osaavan hyödyntää Kakko-manian.

Teemu Nurmi

Suomessa leviää nyt kulovalkean tavoin Kakko-mania, kun TPS:n 18-vuotias laitahyökkääjä Kaapo Kakko niittää mainetta jääkiekon MM-kisoissa. Turkulainen teki kolmessa ensimmäisessä MM-ottelussa viisi maalia. Turkulaisen kiekkoasiantuntija Juhani Tamminen muistutti Kakon huikeasta lahjakkuudesta jo kaudella 2017-18 ja kun nuorukainen pääsi päättyneellä kaudella TPS:n ykkösketjuun, Tamminen kehui seuran rohkeutta antaa lahjakkuudelle rahkeiden mukainen paikka.

– Kakko on kiekollisesti poikkeuksellisen taitava ja osaa hoitaa monta roolia hyökkäyksessä. Hän tekee maaleja, syöttää ja veivaa vastustajia vipuun, tamminen sanoi Turkulaisessa 6.10.2018.

Tamminen piti silloin Kakkoa saman tasoisena lahjakkuutena kuin Saku Koivu oli aloittelevana liigapelaajana ja muistuttaa nyt Kaapo Kakon olevan uusi palanen pitkässä turkulaisten huippupelaajien jatkumossa.

– Huippuja ei tule ilman kiekkokaupungin kulttuuria ja historiatekijöitä. Jääkiekon pariin tulevat alueen parhaat palloilulahjakkuudet ja suuresta massasta nousee aina läpi helmiä, Tamminen toteaa.

Erittäin tärkeä tekijä huippupelaajien läpilyönnissä on olosuhteilla. Tamminen nostaa esiin Kupittaan tekojään tulemisen 1962 ja Kupittaan jäähallin valmistumisen 1973. Sittemmin Turkuun ja lähikuntiin on tullut reilusti yli toistakymmentä kenttää jäähalleihin.

Merkittäviä ovat myös esikuvat. Juhani Tamminen oli kaupungin ensimmäinen pelaaja, joka lähti kiekkoammattilaiseksi Pohjois-Amerikkaan vuonna 1975. Perässä menivät muun muassa Hannu Virta (1981), Saku Koivu (1995), Mikko Koivu (2004), Rasmus Ristolainen (2013) ja Mikko Rantanen (2015). Jatkumossa seuraavana on Kaapo Kakko.

TPS ei hyödy enää ensi kaudella Kakon upeasta pelaamisesta, sillä pelaajan tie vie NHL-liigaan, mutta seuran pitää osata hyödyntää nuorukaisen synnyttämä buumi. Paikalliset pikkupojat katsovat Kakon suorituksia MM-kisoissa, inspiroituvat niistä ja hakeutuvat entistä suuremmin joukoin jääkiekon pariin.

– Se on nyt organisaatiosta kiinni, miten se osaa käyttää hyödykseen tämän Kakko-manian, Tamminen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat