Puheenaihe

Firma yritti laskuttaa vanhukselta 2 600 euroa kahden tunnin viemärihuollosta – lähihoitaja puuttui peliin ja summa kutistui 200 euroon

Järvenpääläisvanhuksen talon viemäreiden huolto oli tulla kalliiksi. Arkistokuva.

Satu Jalo

Kotihoidossa työskentelevä lähihoitaja Helena Jaakkola on huolissaan siitä, kuinka yksin kotona asuvia ja varsinkin muistisairaita vanhuksia huijataan kotimyyntiremonteilla.

Keski-Uusimaa-lehti kertoo, kuinka järvenpääläinen Jaakkola puuttui tilanteeseen, kun muistisairas asiakas näytti hänelle hädissään viemäreiden puhdistamisesta syntynyttä yli 2 600 euron laskua.

Jaakkola soitti laskun lähettäneeseen firmaan.

– En tiennyt, mitä talossa oli tehty, koska laskuun ei sitä oltu merkitty, eikä myöskään eritelty työn tai tarvikkeiden osuutta.

Yrityksessä yritettiin ensin perustella yli 2 600 euron laskua parin tunnin työstä erikoisauton käynnillä.

Jaakkola tiesi kertoa, ettei mitään erikoisautoa kohteessa ole käynyt.

– Heti puhelimessa pahoiteltiin, että laskun summa oli väärin ja he lupasivat lähettää uuden, 600 euron, laskun. Sanoin, että keskustelen asiasta vielä asiakkaan ja hänen omaisensa kanssa, Jaakkola kertoo K-U:lle.

Lopulta hän lähetti yritykseen sähköpostin, että asiakas suostuu maksamaan 200 euroa yrityksen palveluista.

Viemäreiden puhdistamisesta vastanneen Pohjolan LVIturvan toimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen hyväksyi asiakkaan 200 euron esityksen.

Kilpeläinen myöntää virheen.

– Tässä tapauksessa olin valmis sopimaan asiakkaalle sopivan hinnan, koska olimme toimineet omien ohjeidemme vastaisesti. Eli maksoimme niin sanotut oppirahat, Kilpeläinen sanoo K-U:lle.

Hän sanoo yrityksensä myyjien noudattavan eettisiä ohjeita, jotka muun muassa kieltävät kaupanteon muistisairaan ihmisen kanssa.

Hän sanoo, että Järvenpään tapauksessa kyseessä on harmillinen yksittäistapaus, eikä laskuista reklamoida usein.

2 600 euron laskua asiakkaan mukaan kahdessa tunnissa tehdystä työstä Kilpeläinen perustelee näin.

– Meidän järjestelmän mukaan kohteen arvioitu asennusaika on puoli päivää ja tuntiraportoinnin mukaan siellä on oltu 3,5 tuntia. Lisäksi siihen kuuluvat ajot ja kohteeseen liittyvät mahdolliset tukku- tai varastokäynnit.

Kilpeläisen Keski-Uusimaalle esittämässä laskussa työn osuus on 2 096 euroa ja tarvikkeiden 524 euroa.

Kilpeläisen mukaan normaali viemärihuollon hinta on 1 500–3 000 euroa riippuen toimitussisällöstä. Aikaa siihen menee 1–2 päivää.

– Huollossa viemärit puhdistetaan huuhtelemalla ja niistä voidaan vaihtaa esimerkiksi hajulukot, hän kuvaa yrityksensä tekemiä viemärihuoltoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat