Urheilu

Voiko suomalaisempaa olla? Näin Räikkönen reagoi, kun Alfa Romeo -talli kertoi juhlivansa hänen historiallista merkkipaaluaan

Kimi Räikkönen

MTV:n uutisvideo

Kimi Räikkönen ajaa tänä viikonloppuna Monacossa uransa 300. GP:n.

Nykyään Alfa Romeolla kaasuttelevaa suomalaista ennen merkkipaaluun on yltänyt vain neljä kuskia. Räikkönen itse ei ole merkkipaalusta ja siihen liittyvistä juhlallisuuksista kovinkaan kiinnostunut.

Hänen kommenttinsa on kimimäistäkin kimimäisempi, ja kuvaa myös miehen suomalaisuutta. Räikkönen nimittäin paljastaa, että on yrittänyt vetää juhlinnassa mahdollisimman matalaa profiilia.

– Yritin pakottaa tallin peruuttamaan kaiken, mutta en ole vielä onnistunut oikein hyvin. Ei tämä kilpailu eroa viime viikosta tai seuraavasta. Loppujen lopuksi se on vain numero, Räikkönen sanoi Formula ykkösten virallisilla verkkosivuilla.

Räikkönen ajoi ensimmäisen GP:sä vuonna 2001. Hän juhli maailmanmestaruutta Ferrarin ratissa 2007.
Räikkönen vietti sapattia Formula ykkösistä vuosina 2010 ja 2011. Hän ajoi välivuosina muun muassa rallia ja NASCARia. Se tauko oli ainakin jälkikäteen ajateltuna hyvä asia.

– Rehellisesti sanottuna ei tämä (F1–ura) tunnu niin pitkältä. Ilman niitä kahta välivuotta en olisi tässä. Jollain tavalla tauko aiheutti sen, että tämä ei ole tuntunut niin pitkältä, kun oli vähän "normaalia" aikaa välissä, Räikkönen kertoi.

Räikkösen mielestä ajaminen ei ole juurikaan muuttunut tämän vuosituhannen aikana.

– Ajamisesta nauttii enemmän, kun kaikki sujuu hyvin. Kun ei suju, niin se ei ole kovinkaan hauskaa. Mutta ajaminen ei ole oikeastaan muuttunut. Autot ovat toki muuttuneet jollain tavoilla, mutta ajaminen ei, Räikkönen jatkoi.

Ne yli 300 GP:n kuskit ovat Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Michael Schumacher ja Jenson Button.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat