Puheenaihe

Alko vetää liköörin myynnistä valmistajan virheen vuoksi – selkeä terveysriski herkistyneille

Saksalaisen pähkinäkermaliköörin voi palauttaa Alkoon, vaikka pullo olisi avattu. Alko korvaa kuluttajille tuotteen hinnan kokonaisuudessaan.

Alko

Alko vetää Greizer Nuss Nougat -liköörin pois myynnistä puuttuvien allergeenimerkintöjen vuoksi. Liköörin etiketistä puuttuvat merkinnät siitä, että tuote sisältää sekä pähkinä- että maitoallergeeneja.

Tuotteen valmistaja luuli, että allergeenimerkintää ei tarvita, koska raaka-aineet ilmenevät tuotenimestä. Tuotteella on saksalainen nimi Greizer Nuss Nougat Sahne Liquer. Myös pullon kylkeen liimatun etiketin pähkinäkuvat kertovat tuotteen sisältävän kermaa ja pähkinää. Saksalaisen nimen tai etiketin pähkinäkuvien perusteella ei kuitenkaan voida olettaa suomalaisen kuluttajan osaavan ottaa allergeeneja huomioon.

Pähkinä- ja maitoallergeenien puuttuminen tuotteen etikettimerkinnöistä aiheuttaa terveysriskin kyseisille raaka-aineille herkistyneille.

Muilta osin tuote täyttää alkoholijuomille asetetut turvallisuusvaatimukset. Kunhan valmistaja saa korjattua etikettivirheen, tuote palautetaan myyntiin Alkon myymälöihin ja verkkokauppaan.

Alkolla ei ole tietoa asiakkaista, jotka olisivat saaneet yliherkkyysoireita kyseisen liköörin nauttimisesta.

Alko ottaa vastaan ja hyvittää kuluttajilta palautuvat tuotteet. Alko hyvittää myös avatut tuotteet, mikäli juomaa on vielä jäljellä.

Mikäli kuluttajilla on asian suhteen kysyttävää, Alkon asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse ja puhelimitse: [email protected], p. 020 692 771 (ma–pe 9–21, la 9–18).

Saksalaisen Greizer Nuss Nougat-liköörin tuotenumero on 002303.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alkossa myydään 10-prosenttista lonkeroa – vahvempi versio olisi joutunut välittömästi "mustalle listalle"3.5.2019 19.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat