Puheenaihe

Näin matkustat koiran kanssa Tallinnaan – vain yksi laivayhtiö vaatii kuonokopan

Kuvituskuva.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Helsinki-Tallinna-reittiä kulkevien laivayhtiöiden suhtautumisessa koiriin ja muihin lemmikkeihin on suuria eroja. Tallinna24 selvitti, millä ehdoin laivat sallivat lemmikkieläimen mukaan ottamisen.


Viking Line
Viking Linella koirat voivat matkustaa ilman hyttiä tai erillistä koirakennel-paikkaa. Koirat saavat jaloitella laivan julkisissa tiloissa, eivät kuitenkaan ravintoloissa. Koirille on myös tehty ulkokannelle pissapaikka.

Eckerö Line
Eckerö Linella pienet, kantokassiin mahtuvat tai sylissä pidettävät koirat voivat matkustaa omistajan mukana veloituksetta ilman hyttiä. Tätä suuremmilta koirilta vaaditaan hytti. 

Tallink
Tallink on laivayhtiöistä ainoa, joka vaatii koiralle kuonokopan, kun lemmikkiä kuljetetaan julkisten tilojen läpi hytteihin tai kennelosaston häkkeihin. Kuonokopan on, koiran parasta ajatellen, oltava sellainen, että koira voi juoda ja hengittää sekä läähättää vaivatta sen kanssa. Koira kannattaa totuttaa kuonokoppaan ajoissa. Laivalle mentäessä on jo liian myöhäinen ajankohta kokeilla, kuinka koira siihen reagoi. Käytännössä kuonokoppapakko tarkoittaa esimerkiksi pienillä ja lyhytkuonoisilla koirilla kantokassia. Tallinkilla pieniäkään koiria ei sallita yleisissä tiloissa.

Lue lisää laivojen käytännöistä ja hinnoista Tallina 24:stä.


 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Menossa koiran kanssa Tallinnaan? – T24: Näillä vinkeillä reissu onnistuu28.5.2019 18.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat