Paikalliset

"Valenčič on yhdistelmä Super-Hessusta ja Ismailista" – FC Interin fani Tapani Kinnunen hehkuttaa joukkueen maalitykkiä

Tomi Kangasniemi / arkisto

Turkulaisen FC Interin alkukausi jalkapallon Veikkausliigassa on ollut parempi kuin lähes miesmuistiin. Joukkue on ollut muutaman ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen koko ajan sarjan kärjessä tai vähintään sen tuntumassa.

Tunnettu Inter-fani, kirjailija Tapani Kinnunen sanoo Interin pelin loksahtaneen paikalleen. Merkittävämpi syy on hänen mukaan liigan ennätyksellisessä tasaisuudessa.

– Oman mausteensa on antanut mestarisuosikki HJK:n kompurointi, mikä johti valmentajan vaihtamiseen. Interin José Riveirolla sen sijaan on taatusti työrauha, Kinnunen toteaa.

Tärkein yksittäinen pelaaja on toistaiseksi ollut slovenialainen kärkimies Filip Valenčič, joka on latonut palloja vastustajan verkkoon hyvällä tahdilla. Tapani Kinnunen käyttää täksi kaudeksi Interiin siirtyneestä pelaajasta nimityksiä kultakimpale ja kultakenkä.

– Pelaajassa yhdistyy oikeastaan kaksi legendaarista nimeä: Heikki ”Super-Hessu” Suhonen ja Atik Ismail. Filipillä on näiden kahden pelaajan taidot ja hienot henkiset ominaisuudet. Valenčičia on hyvin vaikeaa pysäyttää kentällä, hän suojaa hyvin palloa ja itseään, pistää vastustajia solmuun ja ampuu lopuksi maalin.

Loistavasti kauden ovat aloittaneet myös toinen kärkimies Timo Furuholm sekä laituri Mika Ojala, jonka viime sesonki meni plörinäksi uupumuksen takia. Hän on nyt saanut aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Ihmepoika Paimiosta on todellakin tehnyt comebackin. Ojalan pelaamista on ollut ilo seurata tällä kaudella, Kinnunen hehkuttaa.

Interin maalilla on pelannut suurimman osan kaudesta nuori Aati Marttinen ja konkarimaalivahti Henrik Moisander on istunut penkillä. Onko Marttinen vienyt lopullisesti Interin ykkösvahdin paikan Moisanderilta?

– Nyt on Aatin läpimurtokausi. Todella tervetullutta, että oma kasvatti on nousemassa ykkösmaalivahdiksi. Moisanderiakin tarvitaan, loppusyksystä pelataan vaihtelevissa olosuhteissa ja kolhuja tulee kaikille. Kumpi hyvänsä torjuja voidaan pistää pystypuiden väliin ja luotto on vahva.

Vaikka FC Interin alku on ollut huikea, ei mestaruuslippiksiä kannata vielä pistää tilaukseen, turkulaiskirjailija muistuttaa.

– Kausi on vielä nuori. Odotan itse asiassa mielenkiinnolla minkälainen joukkue tulee vastaan europeleissä heinäkuussa. Pelit pelataan tietääkseni 11. ja 18. heinäkuuta, arvonta on juhannuksen alla. Toivon mahdollisimman nimekästä vastustajaa.

Viikonloppuna Veikkausliigassa alkaa parin viikon maajoukkuetauko, jonka aikana Huuhkajat pelaa kaksi EM-karsintaottelua (8.6. Suomi-Bosnia-Hertsegovina, 11.6. Liechtenstein-Suomi). Tapani Kinnunen ei kuulemma kärsi tauon aikana hetkellistä eroahdistusta Interistä.

– Minulta ilmestyy syksyllä hurja romaani. Katselen parhaillaan kirjan taittovedosta ja kansikuvaa. Tulossa on monellakin tapaa hyvin poikkeuksellinen kirja. Pari viikkoa kuluu kuin siivillä. Lisäksi olen Tampereella, kun Suomen maajoukkue kohtaa Bosnia-Hertsegovinan EM-karsintaottelussa Ratinassa, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat