Paikalliset

"Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän rakastan eläimiä" - Michael Monroe puhuu suhteestaan luontoon

Michael Monroen istuttamat puut merkittiin alumiinisella laatalla, josta selviää sekä istuttaja että istutuspäivä.

Teemu Nurmi

– Tämä on helpompaa ja nopeampaa kuin osasin kuvitella. Kaikki vain istuttamaan puita, riemuitsi turkulainen rokkitähti Michael Monroe istuttaessaan kaksi kuusta ja kaksi koivua Hirvensalon Ylikylässä 1,5 hehtaarin peltomaalle, jonka Turun kaupunki muuttaa metsäksi.

 

Alueelle istutetaan yhteensä noin 3000 1,5-vuotiasta kuusen paakkutaimea ja 1-vuotiaita rauduskoivun paakkutaimia. Lisäksi alueelle istutetaan muutamia kymmeniä tervaleppiä ja lehtikuusia.

Monroen istuttamat puut merkittiin alumiinisella laatalla, josta selviää sekä istuttaja että istutuspäivä. Näin turkulaiset voivat käydä seuraamassa puiden kasvua ja uuden metsän syntyä.

 

Michael Monroen puunistutusvisiitti Hirvensaloon liittyi hänen tehtäväänsä energiayhtiö Loisteen energialähettiläänä ilmastonmuutosta torjuvassa kampanjassa. Monroe, 56, on tosin ollut kiinnostunut maailman ympäristön tilasta jo vuosikymmeniä.

– Ympäristön lämpenemiseen täytyy kiinnittää huomiota, ja me ihmiset voimme omilla teoillamme vaikuttaa asiaan. Työni puolesta matkustan paljon, joten otan ilmaston huomioon muilla tavoin: olen luopunut lihansyönnistä, en omista autoa ja liikun junalla tai polkupyörällä. Kodissani suosin energiansäästölamppuja ja lajittelen roskani, Monroe kertoo.

 

Rokkari muistuttaa, että jos haluamme hengittää maailmassa vielä jatkossakin, mikä on elämisen kannalta elintärkeää, meidän pitää aloittaa luonnostamme huolehtiminen nyt.

– Suomessa on onneksi vielä melko puhdasta ja tilaa antaa metsien kasvaa. Suomi voisi hyvinkin näyttää esimerkkiä ja toivottavasti muut paljon suuremmat maat seuraavat perässä. En silti aio arvostella muita maita ja niiden tekoja, Monroe toteaa.

 

Äänekkään rokin pitkäaikainen esittäjä on pohtinut myös festivaalien vaikutusta paikalliseen luontoon. Hän miettii samaa kuin Turussa on mietitty vuosikymmeniä: pelästyttääkö Ruisrockin meteli esimerkiksi linnut karkuun Ruissalosta?

– Rakastan luontoa ja eläimiä. Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän rakastan eläimiä, rocktähti määrittelee.

 

Michael Monroe on henkinen ikiliikkuja. Hän ei pysähdy tänä kesänäkään. Miehen nettisivujen keikkakalenteri kertoo siitä, että tuleva suvikin on yhtä juoksua Suomessa ja muualla maailmassa. Turun seudulla miehen bändin näkee Saaristo Openissa 8.6. ja DBTL:ssa 27.7. Syksyllä Monroe julkaisee uuden levyn One man gang.

– Levy on ollut periaatteessa valmis jo pitkään, mutta haluan vielä työstää siinä muutamia asioita ennen julkaisemista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uutta Onneli ja Anneli -elokuvaa kuvataan helteisessä Turussa – myös Michael Monroe nähdään leffassa26.7.2018 08.24
Kuvat ja keikka-arvio – Michael Monroe todisti juhlakonsertissaan olevansa edelleen Suomen rock-taivaan kirkkaimpia tähtiä21.10.2017 12.19
Michael Monroe julkaisi hauskan kuvan: Onko rock-tähti kasvanut vai Turun linna kutistunut?27.5.2017 20.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat