Urheilu

Pukki-show toi jo pikkujoulun Huuhkaja-faneille – kuinka lähellä on EM-kisapaikka?

JALKAPALLO  Kuinka lähellä on Suomen EM-kisapaikka. Katso arvio MTV Palvelun videolta.

Teemu Pukki.

Sirpa Repo / arkisto

Suomen jalkapallomaajoukkue jatkoi tiistaina voittoputkeaan EM-karsinnoissa, kun se kaatoi Liechtensteinin 2–0 vieraskentällä. Suomella on ollut historian aikana vaikeuksia ajoittain ns. lilliputteja vastaan, mutta tällä kertaa pakkopulla ei tarttunut kurkkuun. Suomi hallitsi varsin selvästi avausjaksoa ja otti pelin haltuunsa heti alussa.

Suomen tulikuuma hyökkääjä Teemu Pukki oli jälleen iskussa heti ottelun alkuminuuteista lähtien.

Suomen asemia karsintalohkossa kohentaa nyt Italian voitto ja Kreikan tappio.

Italia oli ajoittain suurissa vaikeuksissa Bosniaa vastaan jalkapallon EM–karsinnoissa, mutta lopulta maa puristi kuitenkin 2–1–voiton. Bosnia johti ottelua vielä avausjakson jälkeen 1–0 Edin Dzekon osumalla, mutta toisella jaksolla Italia heräsi.

Lorenzo Insigne iski heti toisen jakson alkuun Italian 1–1–tasoituksen ja Marco Verratti teki Azzurrin voittomaalin 86. minuutilla.

Italian voitto tietysti sopi Suomelle, sillä Huuhjakat kasvatti eronsa Bosniaan jo viiteen pisteen. Kun vielä Armenia yllätti Kreikan 3–2-lukemin, on myös Kreikan ja Suomen välillä nyt jo niin ikään viiden pisteen ero.

Etukäteen heikompana pidetty Armenia nousi nyt kuuteen pisteeseen ja on Suomen jälkeen kolmantena lohkossa. Suomi on kerännyt nyt yhdeksän pistettä ja on toisena lohkossaan. Kaksi lohkon parasta menevät EM-kisoihin.

Lohkoa johtaa Italia 12 pisteellä.

Suomen ja Liechtensteinin kohtaamisessa Pukki sai ensimmäisen vaarallisen tekopaikan jo 11. minuutilla, kun Jere Uronen keskitti ja Pukki laukoi ilmasta pallon kohti maalia. Liechtensteinin maalivahti Thomas Hobi kuitenkin torjui.

Hetkeä myöhemmin Paulus Arajuuri pääsi puskemaan vaarallisesti Robin Lodin keskityksestä, mutta pallo lensi niukasti yli maalin.

Teemu Pukki pääsi seuraavan kerran laukomaan vaarallisesti 24. minuutilla, laukaus meni ohi maalin.

37. minuutilla Suomi sai lopulta ansaitun johtomaalin. Robin Lod keskitti ja Pukki sai jatkaa pallon tyhjään verkkoon. 

Toisen jakson alussa ottelu ratkesi lopullisesti. Suomen 2–0-osuma syntyi 57. minuutilla. Lassi Lappalainen teki todella vahvan nousun vasemmalta laidalta ja syötti pallon maalin eteen, josta hieman yllättäen avaukseen noussut Benjamin Källman iski pallon verkkoon.

Tästäkin eteenpäin ottelu pysyi Suomen hallussa, mutta enempää maaleja ei enää nähty.

Suomi on aloittanut EM-karsinnat vahvasti ja voittanut neljästä ottelustaan kolme. Ainoa tappio on tullut toistaiseksi vain Italialle. 

EM-karsinnat jatkuvat syyskuussa. Suomi kohtaa tuolloin Kreikan ja Italian kotonaan.

Ville Hirvonen

 

 

Yltääkö Huuhkajat EM-kisoihin?

Kyllä
84% (37 ääntä)
Ei
16% (7 ääntä)
Ääniä yhteensä: 44

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat