Urheilu

Huuhkajien tavoite ylittyi 3 pisteellä – "Kypsä ja ammattimainen esitys", sanoo Kanerva

Markku Kanerva

MTV palvelun uutisvideo

Suomen jalkapallomaajoukkue otti tiistaina EM-karsinnoissa voiton, joka toki olisi voinut olla suurinumeroisempikin. Huuhkajat löi Liechtensteinin vieraissa 2–0.

– Tietenkin jatkoa ajatellen noista paikoista voisi vähän useammankin maalin tehdä. Mutta 2–0, siihen olen ihan tyytyväinen, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva totesi Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Suomi oli selvä ennakkosuosikki. Liechtenstein oli hävinnyt kolme ensimmäistä EM-karsintaotteluaan yhteismaalein 0–11. Huuhkajilla olisi ollut tilaisuus petrata maalieroaan reilumminkin.

– Tämä oli meiltä kypsä ja ammattimainen esitys. Peli oli hyvin kontrollissa. Vähän oli välillä puskemista liechtensteinilaista bussia vastaan, Kanerva arvioi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomen osumista vastasivat Teemu Pukki ja avaukseen hieman yllättäen nostettu Benjamin Källman.

– Ensimmäinen maali tuli hyvään paikkaan ja sitten toinen maali oli sikäli mahtava, että tämä oli Benjamin Källmanin ensimmäinen karsintapeli ja hänen ensimmäinen maalinsa samalla, Kanerva iloitsi.

Suomi oli kukistanut lauantaina Bosnia-Hertsegovinan Tampereella 2–0. Kolmen voiton ja yhden tappion Huuhkajat porskuttaa kesätauolle lähdettäessä EM-karsinnan J–lohkossa kakkosena 9 pisteellä. Edellä on vain ennakkosuosikki Italia, jolla on täydet 12 pistettä.

– Tästä on nyt hyvä lähteä vähän lomaa viettämään ja vetämään henkeä ja jatkamaan sitten syksyä kohti. Tavoite näistä otteluista oli kuusi pistettä ja ne saatiin, Kanerva summasi.

Suomi isännöi syyskuussa Kreikkaa ja Italiaa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huuhkajien nuori maalintekijä, 20, yllättyi paikasta avauskokoonpanossa – "Ihan loistavat tunnelmat"12.6.2019 10.50
Pukki-show toi jo pikkujoulun Huuhkaja-faneille – kuinka lähellä on EM-kisapaikka?12.6.2019 10.33

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat