Paikalliset

Kakolan funikulaari ei avaudu vieläkään – suurin osa ongelmista kuitenkin jo ratkaistu

Kakolan funikulaari.

Janne Koivisto / arkisto

Suurin osa Kakolan funikulaarin ongelmista on saatu ratkaistua, mutta pienten epävarmuustekijöiden takia laitetta ei avata vielä yleisölle, tiedottaa Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala.

Testiajoja jatketaan, kunnes paras mahdollinen varmuus on saavutettu.

Funikulaaria vaivanneita haasteita on ratkottu viime viikolla. Laite toimii, ja oviin sekä erilaisiin sensorien toimintaan liittyviin häiriöihin uskotaan löytyneen syyt ja ratkaisut. Osa sensoreista on korvattu uusilla ja niiden mittarajoja on säädetty.

Hissin tiedonsiirtoon liittyvissä parametreissä tai asennuksissa on kuitenkin vielä epävarmuustekijöitä, joita tällä hetkellä selvitetään. Funikulaari jatkaa siis testiajossa, kunnes tiedonsiirtoon liittyvät häiriöt on saatu ratkaistua.

– Funikulaari olisi ollut mahdollista avata käyttöön maanantaina, mutta liikennöintiä olisi jouduttu tekemään valvottuna normaalia lyhyemmällä toiminta-ajalla. Tämä olisi ollut mahdollista, koska laitteistotoimittajan edustaja on Turussa tämän viikon, kertoo projektijohtaja Janne Laine.

– Haluamme kuitenkin, että laite toimii täysin ilman pysähdyksiä ja sovittujen aukioloaikojen mukaisesti. Tästä syystä olemme pyytäneet laitteistotoimittajaa poistamaan vielä olemassa olevaan häiriöön liittyvät epävarmuustekijät ennen kuin laite avataan uudelleen käyttöön.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran, kun laite avataan jälleen käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat