Paikalliset

Laulava lähihoitaja Rosa, 31, kilpailee tangovoitosta – turkulaiset vanhukset seuraavat jännityksellä hoitajansa esiintymisiä

Raisiolainen Rosa Salmi-Narmala, 31, työskentelee Turussa kotihoidossa.

Slava Vinokurov

Raisiolainen Rosa Salmi-Narmala, 31, on toista kertaa tavoittelemassa Tangolaulukilpailun voittoa. Edellisen kerran hän selviytyi tangomaratoniin saakka.

– Minulle jäi tuolloin valtava kipinä ja halu päästä Tangokuningattareksi kiertelemään tanssilavoja.

Rosa Salmi-Narmala tutustui tangoihin osallistuessaan ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangolaulukilpailuun kymmenen vuotta sitten. Hänestä on ihanaa tulkita tangon herättämiä tunteita laulun keinoin.

– Tangon rytmi ja vahvat sanoitukset sekä sävellykset herättivät minussa suuria tunteita. Tangoa laulaessani uppoudun täysin kappaleeseen.

– Olen ollut koko tämän tangomatkan oma itseni. Haluan tätä koko sydämestäni ja olen saanut niin paljon energiaa kannustusviesteistä ja ihanista sanoista.

Raisiossa ollaan innoissaan omasta tangokilpailijasta ja hänelle satelee someen kannustusviestejä.

– Työskentelen Turussa kotihoidossa ja vanhukset, joita käyn hoitamassa, ovat seuranneet jännityksellä matkaani tammikuusta alkaen. Olemme yhdessä vuodattaneet onnenkyyneleitä. He ovat koko sydämellään mukana matkassani. Olen luvannut mennä näyttämään heille kruunun, jos sen saan, Salmi-Narmala sanoo.

Hän odottaa erityisesti sitä, että tangokuninkaallisena pääsee kiertelemään ja näkemään suomalaisia tanssilavoja ja muita tanssipaikkoja ja saa tutustua uusiin ihmisiin.

– Tangokansa saa minusta sosiaalisen, helposti lähestyttävän ja aidon esiintyjän, joka ottaa yleisönsä huomioon.

Salmi-Narmala on saanut tukea laulajantaipaleellaan vanhemmiltaan, sisaruksiltaan, lastensa isältä ja ystäviltä, jotka ovat olleet suurena tukena.

– Äidin neuvot ovat vieneet pitkälle, samoin Hannu Verta, Seppo Mäkikalli ja Kristiina Mäki ovat antaneet lauluun ja keikkailuun hyviä vinkkejä. Idolini Lea Laven herätti minussa kiinnostuksen laulamiseen.

Tangomarkkinoiden laulukilpailun tuomaristossa istuvat 1995 Tangokuninkaaksi kruunattu Jari Sillanpää, CatCat-duosta tuttu laulaja Katja Kätkä, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi. Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla finaalikilpailut mittelöidään kaksiosaisena, sähköisessä konserttitunnelmassa Kisa-Areenalla: Finaalin Karsinnassa torstaina 11.7. Kisa-Areenan saliyleisö äänestää suosikkinsa jatkoon. Kuninkaallinen Finaali kilpaillaan lauantaina 13.7. jolloin valitaan juhlavuoden Tangokuninkaalliset.

Finaalikonserttien musiikista vastaa 50-henkinen orkesteri, jonka muodostaa sinfoniaorkesteri CMT – Collegium Musicum Turku sekä Taisto Lunkan Tango-orkesteri. Kapellimestarina Satu Simola.

Juontajina nähdään tv:stä tutut kasvot Lola Odusoga ja Ismo Jokinen.

Finaalikilpailut lähetetään AlfaTV:n ja Järviradion suorina lähetyksinä sekä nettistriimauksena osoitteessa: www.permanto.fi.

Finalistit

Ailamari Vehviläinen, Jyväskylä

Mervi Kovero, Porvoo

Pirita Niemenmaa, Seinäjoki

Pirjo Aittomäki, Helsinki

Rosa Salmi-Narmala, Raisio

Silla Pöyry, Lappeenranta

Jarno Itkonen, Kuopio

Johannes Vatjus, Haapavesi

Juha Pirinen, Nummela

Mika Mäkkeli, Nurmes

Pasi Kivimäki, Nokia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat