Paikalliset

Hanna Munter kiittelee opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä: "Tuo alueellemme tekniikan koulutukseen pidempiaikaista vakautta"

Hanna Munter

Janne Koivisto / arkisto

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti torstaina, että Turun yliopiston koulutusvastuisiin lisätään tekniikan koulutusalalla konetekniikka ja materiaalitekniikka.

Asiaa koskeva asetus annettiin torstaina. Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kiittelee päätöstä.

– Lounais-Suomen osaajapulaa paikkaamaan viriteltiin vuonna 2017 tekniikan alan yliopistojen verkostoyhteistyö FiTech. FiTech toimi akuutin työvoimapulan hoitamiseen, mutta maakuntamme ja koko Lounais-Suomi on tarvinnut ja peräänkuuluttanut positiivisen rakennemuutoksen hallintaan pysyvämpiä työkaluja, Munter sanoo tiedotteessa.

Turun yliopiston uusilla koulutusvastuilla vastataan erityisesti Lounais-Suomen diplomi-insinööripulaan. Ensimmäiset uudet DI-opiskelijat aloittavat syksyllä 2020.

– DI-koulutuksen laajennus tuo alueellemme tekniikan koulutukseen pidempiaikaista vakautta, jota yliopistojen kehittämistyö ja korkeakoulujen yhä tiiviimpi yhteistyö vaativat. Alueemme elinkeinoelämälle tämä päätös antaa vahvaa varmuutta tulevista tekniikan huippuosaajista ja varmasti toimii myönteisenä vaikuttimena alan yritysten investointipäätösten taustalla, Munter toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turun yliopisto saa konetekniikan ja materiaalitekniikan diplomi-insinöörikoulutuksen11.7.2019 13.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat