Paikalliset

Raisiolaismies HS:n mielipidepalstalla: Miten on mahdollista, että oluttuoppi maksaa Suomessa yhdeksän euroa?

Kotimaan matkailun hinta puhuttaa. Kuvituskuva.

Päivi Taskinen-Kekki

Raisiolainen Harri K. A. Laukkanen ottaa Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kantaa kotimaan matkailun kalliisiin hintoihin.

– Kotimaassa ja ulkomailla matkaillessani olen pannut merkille, että Suomi on häiritsevän kallis maa melkein mihin tahansa muuhun maahan verrattuna. Helsingissä tavallinen oluttuoppi voi maksaa jopa yhdeksän euroa, siideri yli kympin, Laukkanen kirjoittaa.

 

Laukkanen ottaa mielipidekirjoituksessaan vertailukohteeksi Saksan, missä matkailun hintataso on selvästi edullisempaa kuin Suomessa.

– Miten on mahdollista, että ulkona syöminen ja juominen sekä majoittuminen on siellä paljon halvempaa kuin Suomessa?

 

Laukkasen mielestä kaikki ruuan ja juomien hintoihin vaikuttavat verot, valmistemaksut, byrokratiakulut, työllistämisen vaikeuttamismaksukulut ja paistorasvan käsittelyn turvakorttiliioittelut on saatava alas tavalla, joka laskee ulkona syömisen ja juomisen hintaa.

– Kun hinnat laskevat, maakuvamme kirkastuu, turismi lisääntyy, työllisyys paranee ja ilmapiiri muuttuu myönteisemmäksi, Laukkanen kirjoittaa.

 

Kotimaan matkailun kallis hintataso on puhuttanut aiemminkin. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n Varsinais-Suomen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja yrittäjä Ilkka Joukanen kertoi Turkulaisen haastattelussa kesäkuussa, että kotimaan matkailun hintoja nostavat etenkin pitkät välimatkat, matkailualan pienet volyymit ja lyhyet sesonkiajat.

Kotimaan matkailun kalliin hintatason vuoksi suomalaiset eivät ole kovin innokkaita matkustamaan kotimaassaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miksi kotimaan matkailu on niin kallista? – turkulainen matkailuyrittäjä iskee syyt tiskiin28.6.2019 16.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat