Paikalliset

Funikulaari palaa liikenteeseen – "Pysähdyksiä ei voida 100-prosenttisesti sulkea pois"

Kakolan funikulaari.

Janne Koivisto / arkisto

Huoltotauolla ollut Kakolan funikulaari palaa liikenteeseen lauantaina 13.7. aamulla kello 5.00, tiedottaa Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala.

Toimintavarmuutta haitanneet ongelmat on saatu ratkaistua yhdessä laitteistotoimittajan kanssa. Laitteen käytön analysointia jatketaan paikan päällä ja etäyhteydellä Italiasta.

Laitteistotoimittajan edustajat ovat perjantaina käydyssä neuvottelussa vakuuttaneet, että ongelmat ovat ohitse ja että laite on mahdollista avata käyttöön. Toimintaa seurataan seuraavien viikkojen ajan ja mahdollisiin häiriöihin on luvattu reagoida nopeasti.

– Etävalvontaa, huoltopäivystystä ja virhetilanteisiin reagoimista on myös käyty yhdessä läpi, ja esimerkiksi käyttöhäiriöiden vasteaikojen lyhentämiseksi yritetään löytää ratkaisuja, kertoo projektijohtaja Janne Laine.

– Ulkoilmassa toimiva hissi on kuitenkin altis erilaisille häiriötekijöille, eikä pysähdyksiä voida 100-prosenttisesti sulkea pois. Lähtökohta on kuitenkin se, että jatkossa niitä ei olisi läheskään niin usein kuin nyt on ollut.

Funikulaarilla matkustaminen on maksutonta. Funikulaari on avoinna arkisin 4.30–1.00 sekä viikonloppuisin 5.00–24.00. Kyytiin voi nousta Linnankadun ala-asemalta tai Graniittilinnankadun yläasemalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat