Ruoka

Tässä helppo kesäruoka: varhaiskaali ja mausteiset raakamakkarat ovat herkullinen yhdistelmä

Makkaraa ja hapankaalia.

Kari Martiala ja Helena Lylyharju

Varhaiskaali kypsyy nopeasti, eikä kaipaa muuta maustetta seurakseen kuin hieman suolaa. Kokeile myös sweet-chilikastiketta. Lopputulos on herkullinen.

Kaalin seuralaiseksi sopivat erinomaisesti mausteiset raakamakkarat, kuten reseptimme annoksessa, jossa on käytetty Preussin Peter -raakamakkaraa. Annokseen sopii myös tuore kevätsipuli.


Preussin Peter kaalimaassa

4 hengelle

  • 8 Preussin Peter raakamakkaraa
  • 1 kg varhaiskaalia
  • 1 sipuli
  • 1 keltainen paprika
  • Nippu kevätsipulia leikattuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl sweet-chilikastiketta

Leikkaa varhaiskaali, sipulit ja paprika suikaleiksi.

Paista kaali- ja sipulisuikaleita pannulla 10 minuuttia ja lisää paprikasuikaleet.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja sweet-chilikastikkeella.

Laita uunivuokaan ja uuniin 150 asteeseen siksi ajaksi, kun paistat raakamakkarat.

Paista ne kauniin kullanruskeiksi joka puolelta, kunnes ovat kypsiä.

Ota uunivuoka uunista ja lisää kevätsipulit kaalipaistokseen ja aseta päälle kypsät makkarat.

 

 

Resepti: Kari Martiala & Helena Lylyharju, Makkara! Syö sitä, tee sitä (Gummerus 2018)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat