Paikalliset

Turussa ratkotaan yksinäisyyttä uuden teknologian avulla

Turkulainen

Turun kaupunki ja Elisa järjestävät 5G-hackathonin SHIFT Business Festivalin virallisena oheistapahtumana keskiviikkona 28. elokuuta.

Hackathoniin osallistuvat joukkueet ratkovat yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytyneisyyden haasteita 5G-teknologiaa hyödyntäen. Mukaan haetaan 2-4 hengen joukkueita, jotka pystyvät tuottamaan yksinäisyyttä ja eristäytyneisyyttä vähentävän palveluidean tai tuotteen 5G-teknologiaa hyödyntäen.

Asiantuntijaraati valitsee hackathonin kolme parasta tiimiä kilvoittelemaan päätapahtumassa seuraavana päivänä järjestettävään finaaliin.

– Elisan ja Turun kaupungin järjestämä hackathon valikoitui SHIFTin viralliseksi oheistapahtumaksi, koska se pyrkii etsimään uutta teknologiaa hyödyntäen ratkaisuja yhteen yhteiskunnan suurimmista ongelmista, SHIFTin toimitusjohtaja Mari Männistö kertoo tiedotteessa.

5G-teknologia mahdollistaa entistä nopeamman tiedonsiirron, mikä parantaa entisestään monien uusien teknologioiden käyttöpotentiaalia. Sen avulla on myös mahdollista tuottaa täysin uusia liiketoimintamalleja, palveluratkaisuja ja -rakenteita esimerkiksi virtuaalitodellisuutta hyödyntäen.

Hackathonista toivotaan tulokseksi yksinäisyyttä vähentäviä palveluideoita, tuote- tai toimintakonsepteja, joissa hyödynnetään 5G-teknologiaa. Hackathonin jälkeen ratkaisuja voidaan jatkokehittää testauskelpoisiksi Turussa valmistuvassa 5G-verkossa.

SHIFTissä järjestettävä finaalin voittajille on luvassa myös 10 000 euron rahapalkinto.

Ilmoittautuminen hackathoniin aukeaa elokuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat