Paikalliset

Svarte Rudolf valittiin Turun parhaaksi ravintolalaivaksi – kokenut ravintoloitsija kertoo, miten ravintolalaiva pärjää kilpailussa

Ravintoloitsija Ari Vienosen mukaan on tärkeää, että ravintola löytää oman paikkansa.

Ville Mäkilä

Svarte Rudolf voitti Turkulaisen äänestyksen Turun parhaasta ravintolalaivasta 1 111 äänellä.

Toiselle sijalle ylsi kahtena aiempana vuotena ykkössijan vienyt Donna 922 äänellä. Kolmannelle sijalle tuli Wanha Rahtilaiva 653 äänellä.

Svarte Rudolf valittiin parhaaksi ravintolalaivaksi myös vuonna 2016.

 

Ravintoloitsija Ari Vienosen mukaan Svarte Rudolfin vahvuutena on viihtyisä ja ainutlaatuinen tunnelma. Asiakkailta kehuja ravintolalaiva on saanut etenkin monipuolisesta ruokavalikoimastaan.

– Asiakkaat arvostavat laatua. Usein meillä käy asiakkaina ihmisiä, jotka käyvät meillä aina uudelleen.

Svarte Rudolfin asiakaskunta on nuorehkoa, keski-ikäistä ja vanhempaa väkeä. Asiakaskunnassa korostuvat yhä enenevässä määrin myös turistit.

Aurajokiranta vetää etenkin iltaisin puoleensa paljon turkulaisia, mikä luonnollisesti näkyy myös ravintolalaivojen asiakasmäärissä.

 

Vaikka jokiranta vetää puoleensa paikallista nuorisoa, nuoria turisteja kaupunki ei tunnu kiinnostavan.

Siihen Vienonen toivoisi muutosta. Hänen mielestään olisi hyvä, jos Turku houkuttelisi nuoria matkailijoita muulloinkin kuin vain festivaalien ja muiden tapahtumien aikaan.

 

Turussa on laaja tarjonta ravintolalaivoissa. Vienosen mukaan on tärkeää, että ravintolalaiva kykenee erottumaan joukosta.

Vaikka ravintolalaivoja on useita, Vienosen mukaan laivojen välillä ei ilmene kovaa kilpailua.

– Ei minun mielestäni. Jokainen hankkii oman asiakaskuntansa.

Hän arvelee, että juuri sen vuoksi perinteikäs Svarte Rudolf ja nuorten bilelaivaksi profiloitunut Donna pärjäävät Turkulaisen ravintolalaivakilpailussakin vuodesta toiseen.

– Donna on onnistunut hakemaan itselleen oman asiakaskuntansa, kuten mekin ollaan. On tärkeää, että ravintolalaivalla on oma paikkansa.

 

Maineella on suuri merkitys siinä, miten ravintolalaiva pärjää kilpailussa.

Vaikka maineella on merkitystä, Vienonen suosittelee asiakkaita tulemaan itse paikan päälle katsomaan, millainen paikka on kyseessä.

– Kannattaa tulla katsomaan itse paikan päälle. Kun kiertää eri paikkoja, saa vertailukohteita.

 

Svarte Rudolf on toiminut samalla paikalla jo yli 25 vuotta.

Siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon muutoksia turkulaisten ravintolakäyttäytymisessä.

– Ihmisten pukeutuminen on nykyään paljon siistimpää kuin aiemmin. Ja nuoret käyttäytyvät paljon paremmin kuin aiemmin.

Vienonen on havainnut myös, että keskieurooppalainen juomakulttuuri yleistyy Suomessa koko ajan.

Svarte Rudolfilla se näkyy esimerkiksi siten, että väkevien alkoholijuomien myynti on selvästi laskenut.

– Nykyään drinkit ja viinit ovat se, mitä myydän.

 

Artikkelia muokattu 18.7. kello 12.55. Korjattu virheellinen tieto. Kolmanneksi sijoittui Wanha Rahtilaiva 653 äänellä. Aussie Bar tuli neljänneksi 633 äänellä.

Äänestystulos

Svarte Rudolf 1111

Donna 922

Wanha Rahtilaiva 653

Aussie Bar 633

Papa Joe 534

Katarina 483

Esposito 472

Bruno II 340

Cindy 299

Majland 257

Merihelmi 142

Ääniä annettiin yhteensä 4 735 kappaletta.

Äänestäjien kesken arvottiin yksi kahden hengen illallisristeilypaketti höyrylaiva Ukkopekalle. Arvonnan voitti Milla Lahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turkulaisen lukijat äänestivät Turun parhaan ravintolalaivan – Ravintolapäällikkö: "Me pysymme ajan hermoilla"9.6.2018 10.00
Donna valittiin Aurajoen parhaaksi ravintolalaivaksi10.6.2017 10.00
Tämä jokilaiva on Turun ykkönen7.7.2016 22.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat