IL: Eduskunnasta putoaminen tuli Susanna Koskelle järkytyksenä – etsii nyt töitä eikä kadu kohuja nostattaneita sanavalintojaan

Kristian Tervo

Eduskunnasta putoaminen tuli huhtikuussa kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koskelle, 34, täytenä yllätyksenä ja järkytyksenä. Mitään B-suunnitelmaa hänellä ei ollut, Iltalehti kertoo.

Iltalehden mukaan Koski etsii nyt töitä. Hän pohtii parhaillaan, mikä olisi seuraava askel. Pohdintojen ajan hän on nostanut kansanedustajien sopeutumisrahaa.

Koski ei koe epäonnistuneensa, koska hänestä putoamisen syy on selvä.

– Kaikkialla muualla vaalipiirissä äänimääräni kasvoi, mutta kotikaupungissa Vaasassa lähti yli puolet äänistä. Selkein syy on varmaan Vaasan keskussairaalan tilanne, Koski pohtii Iltalehden jutussa.

Koski äänesti Vaasan laajaa päivystystä vastaan hallituksen linjan mukaisesti. Hallituksen erottua Koski äänesti laajaa päivystystä koskevan kansalaisaloitteen puolesta, IL kertoo.

Viime vuonna moni arvosteli Koskea kylmäksi ja empatiakyvyttömäksi, kun hän huudahti pitkäaikaistyöttömälle reumaa, keuhkoahtaumatautia ja diabetesta sairastavalle Anna-Maija Tikkaselle ”Kaikilla meillä on kuule rajoitteita” Ylen Kuplat-sarjassa. Syyskuussa 2016 Koski neuvoi nuoria työttömiä Ylen A-studiossa. ”Tekemätöntä työtä löytyy metsästä”, hän neuvoi. Tästäkin nousi kohu, Iltalehti kertoo jutussaan.

– Uskon, että suurin osa kokoomuksen äänestäjistä on sitä mieltä, että jokaisen tulee osallistua työnteolla ja ottaa vastuuta omasta elämästään. Jokaisen täytyy mahdollisuuksien mukaan osallistua, Koski sanoo Iltalehdelle.

Koski ei kadu sanavalintojaan, vaan on asiasta edelleen samaa mieltä.

Iltalehden mukaan Koski aikoo olla ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hän toimii myös parhaillaan Vaasan kaupunginvaltuutettuna sekä maakuntavaltuutettuna.

– Joka päivä pitää olla valmis altistamaan itsensä kritiikille. Jos kritiikkiä ei kestä, kannattaa miettiä jotain muuta hommaa. Varmin tapa epäonnistua politiikassa on yrittää miellyttää kaikkia, Koski sanoo Iltalehdelle.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat