Paikalliset

Turun ylioppilasteatterin Puskafarssi saa ensi-iltansa torstaina

Jussi Ronkainen

Turun ylioppilasteatterin 60-vuotisjuhlavuoden kesän päätuotanto Puskafarssi 2019 saa ensi-iltansa 25.7.2019 Liedon Vanhalinnassa.

Komedian on ohjannut Iina Löppönen. Tarina kuljettaa katsojat Lietoon, jossa kesäisen kylän arkea tupsahtaa yllättäen sotkemaan onnellisuusfestareiden tuottajat, jotka ovat vuokranneet koko kylän festareitaan varten.

Kyläläisten ja festariväen yhteiselo ei suju ongelmitta, eikä tavoiteltu onni löydy välttämättä festareilta vaan jostain aivan muualta.

– Käsikirjoitus on hakenut inspiraationsa ajankohtaisista uutisista. Käsikirjoittajat löysivät uutisen katastrofaalisesta Fyre Festivalista, jolloin kirjoittajat päättivät että näytelmä rakentuu festareiden ympärille. Samaan aikaan uutisoitiin, että Suomi on valittu toista kertaa perättäin maailman onnellisimmaksi maaksi. Epäonnistuneiden festareiden ja onnellisuuden tematiikan yhdistelmä on herkullinen, kertoo ohjaaja Iina Löppönen tiedotteessa.

Tarinaan on upotettu ajankohtaisia viittauksia Turun kaupunkipolitiikasta ilmastolakkoon aina viimeaikaisiin festariuutisiin saakka. Uutisia käsitellään pilke silmäkulmassa, eikä yleisön tarvitse lähteä kotiin ahdistuneena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat