Paikalliset

Turun mallimamma Marjo Sjöroos kokoaa ennennäkemätöntä muotinäytöstä – paikalla muodin kuumimmat nimet, tuotot hyväntekeväisyyteen

Näytöksessä esiintyy turkulainen huippumalli Emilia Kekkonen.

Lehdistökuva

Kun Marjo Sjöroos soitti muotitaiteilija Anne-Mari Pahkalalle ja pyysi tätä Turkuun hyväntekeväisyysmuotinäytökseen, Pahkala ei miettinyt vastausta kauan.

Näytöksellä tuetaan Kirkon ulkomaanapua ja Mannerheimin lastensuojeluliittoa.

Lasten hyvinvointi on ollut tänä vuonna Pahkalan mielessä paljon. Kansanedustaja Noora Koponen (vihr.) tilasi häneltä keväällä Linnan juhliin puvun, joka antaisi äänen erityisnuorille. Koponen tunnetaan autistisen Nuutin äitinä.

– Nuutti ei kommunikoi ääneen juuri lainkaan, mutta hän kirjoittaa äärettömän koskettavia mietelmiä ympäröivästä maailmasta. Yksi aforismi kuuluu: Lopulta on vain hetki. Se toimii visuaalisen tarinankerronnan punaisena lankana, Pahkala kertoo.

– Olen tehnyt paljon liikuttavia toimeksiantoja, mutta tämä on ollut minulle erityisen koskettava.

Turussa Pahkalalta nähdään ylellisiä ja veistoksellisia couture-asuja.

Näytöksen järjestää Fashion Teamin Marjo Sjöroos. Kyseessä on hänen 30-vuotisjuhlanäytöksensä.

– Olin päättänyt, että sitten, kun minulla tulee tämä aika täyteen, toteutan ison hyväntekeväisyysmuotinäytöksen, yrittäjäristin timanttiristin saanut Sjöroos kertoo.

Näytös pidetään Turun taiteiden yönä kaupunginteatterin edustalla. Näytökset alkavat kello 18 ja 20. Juontajana toimii muotitoimittaja Sami Sykkö.

Paikalla on runsaasti julkisuudenhenkilöitä, kuten Kyösti Mäkimattila, Mikko Ahti, Janne Porkka, Juhani Tamminen, Nadja ja Topi Sukari, Elina ja Ilkka Kanerva, Julia Kanerva, Aki Wahlman, Kike Elomaa, Sari Tamminen, Janina Andersson, Anne-Mari Virolainen,Kaarina Kivilahti, Piia Koriseva, Adriana Gerxhalija , Emilia Kekkonen ja Fashion Teamin ammattimallit.

Näytökseen saapuu myös muotisuunnittelija Mert Otsamo.

– Minulla on tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuosi, joten aion tuoda näytökseen iltapukuja ja juhlavaatteita. Lavalla tullaan näkemään metallinhohtoa ja kimalletta ja räätälöityjä linjoja.

Marjo Sjöroos on iloinen, että sai houkuteltua Pahkalan ja Otsamon mukaan.

– Se on tärkeää, että me saamme Turkuun myös näitä tunnettuja muotitaiteilijoita Turun omien taiteilijoiden, kuten Kisu Korsin, lisäksi. Toivotan teidät kaikki tervetulleeksi katsomaan illan mahtavaa muotishow’ta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat