Paikalliset

IL: Perheenisä käy taistoa Kaarinassa: Poliisinkin mukaan vaarallinen koulutie, kaupunki todennut vaarattomaksi

Kuvituskuva.

Teemu Vestovuo

Kaarinalaispoliitikko ja perheenisä Hans Huttunen on käynyt taistoa eri oikeusasteissa vaarallisesta koulutiestä. Iltalehti kertoo, miten Huttunen ei päästä toiselle luokalle menevää tytärtään koulutielle.

Kyse on Kaarinan Piikkiössä sijaitsevasta Vanhanunnantiestä, joka johtaa Rungon alakoululle. Yksityistie on paikoin niin kapea, että kahden auton on vaikea ajaa toistensa ohi. Lisäksi tie on mutkainen, ja sen varrella on useita näköesteitä kuten kasvillisuutta ja korkeuseroja.

Vuonna 2006, kun Piikkiö oli vielä oma kuntansa, poliisi totesi tien vaaralliseksi viides- ja kuudesluokkalaisille.

Myös Nunnan yksityistien hoitokunta antoi lausunnon tien vaarallisuudesta joulukuussa 2018. Lausunnossa todettiin, että tie on 3,1 kilometrin osalta täysin valaisematon ja kapeimmillaan vain neljä metriä leveä. Mutkat ovat erittäin vaarallisia autojen ja muiden tiellä kulkevien kohdatessa.

Kaarinan sivistyslautakunta on kuitenkin todennut vuonna 2013, ettei Vanhanunnantie ole koulutienä vaarallinen. Päätös tehtiin reittien turvattomuutta arvioivan Koululiituohjelman kautta saatujen tietojen perusteella. Kyseistä ohjelmaa käyttävät useat kunnat.

Huttunen odottelee nyt päätöstä valitukseensa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat