Paikalliset

Turun Messuille rakentuu mini-Turku – luvassa kalastusta "Aurajoessa" ja torikaffet paikallisten julkkisten kanssa

Samba Cariocan kulkue tanssii messukeskuksen läpi lauantaina.

Lehdistökuva

Turun Messut täyttää Turun Messukeskuksen 23.–25. elokuuta.

Tapahtuman kantavana teemana on tänä vuonna rikas paikallinen kulttuuri eli turkulaisuus.

Messukeskuksesta tuleekin mini-Turku. Keskukseen rakennetaan muun muassa pienois-Aurajoki eli kymmenen metriä pitkä vesiallas.

Aurajokinaarauksessa 500 ensimmäistä kävijää pääsee jokaisena messupäivänä onkimaan yritysten lahjakortteja.

Turkuseura järjestää messuilla murrespektaakkelin sunnuntaina. Murrekilpailussa etsitään parhaita murreosaajia. Haussa on murrekunkku ja murrekuninkatar.

Messuilla järjestettävillä Torikaffeilla yleisö pääsee puolestaan jututtamaan paikallisia julkkiksia ja merkkihenkilöitä. Kahvilassa voi kohdata muun muassa Turun Murren ja Förin äijän.

Leikkimielinen ja hyvinkin turkumainen messurauha julistetaan A-hallin parvekkeelta avajaispäivänä 23.8. kello 12. Julistuksen lausuu turkulainen monitoimimies Jethro Rostedt.

Messujen vetonaulana on Turun Messut 1929 -virtuaalikierros, joka on osa messuilla näkyvää Alvar Aalto -viikkoa.

Turun Messut järjestettiin ensimmäisen kerran jo 1929. Tuolloin messuarkkitehteina toimivat Alvar Aalto ja Erik Bryggman.

Yleisö pääsee tutustumaan tähän messujen historiaan virtuaalilasien avulla.

Arkkitehti Eero Lundén joukkoineen on luonut näille messuille puolestaan tulevaisuuden messuja visioivan elämyksen.

Moottorisahajonglööri Janne Mustonen jongleeraa käynnissä olevilla moottorisahoilla sekä muilla erikoisilla esineillä. Moottorisahajonglööri yhdistää temppuihinsa niin taikuutta kuin stand up -komiikkaa.

Messujen ulkoalueella jännitetään hurjia ilmalentoja ja haistellaan palavaa kumia, kun freestyle motocross -kuskit tekevät kesällä harjoittelemiaan erittäin vaativia moottoripyörätemppuja.

Kalustoa esittelee tapahtumassa myös Puolustusvoimat. Puolustusvoimien mukana paikalla on myös Sotilaskoti, jonka teltassa herkutellaan hernekeitolla ja kuuluisilla munkeilla. Nähtävänä on muun muassa raskas raketinheitin, kenttäkanuuna, rannikkojääkärien varustusta, merimiinoja ja miinantorjunnan kalustoa.

Turun vahvin mies ja nainen ratkaistaan messujen voimamieskilpailussa mikäli rohkeita osallistujia ilmoittautuu riittävästi kisaan. Kymmenen ensimmäistä mukaan ilmoittautunutta miestä ja naista ottavan toisistaan mittaa krusifiksissa, jossa painoja kannatellaan kädet suorina vartalon sivuilla. Tempauksen järjestää Suomen Voimalajiliitto.

Aitoa vintage-muotia 1960-luvulta nähdään Turku Goes Fashion -muotinäytöksissä. Muotinäytöksen toteuttaa mallitoimisto Modelpoint.

Messuestradilla ihastellaan myös kansainvälisesti palkitun mentalisti Pete Poskiparran silmänkääntötemppuja.

Loppukesän rytmeihin villitsee myös Samba Carioca, jonka kulkue tanssii läpi messukeskuksen lauantaina 24.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat