Paikalliset

Tilaelementin viivästyminen ajoi Turun kaupungin hätäratkaisuun – turkulaiset vanhemmat huolissaan homeesta

Huhkolan, Lausteen ja Vaalan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Ranta (vas) ja rahastonhoitaja Sanja Sadwinski (oik) ovat huolissaan, onko Ruiskatu 8:n kiinteistö sopiva väistötilaksi.

Ville Mäkilä

Lausteen koulun oppilaiden vanhemmat ovat huolissaan siitä, onko hätäratkaisuna väistötiloiksi osoitettu Ruiskatu 8:n kiinteistö sopiva väistötilaksi.

– Vähän mietityttää, miksi oppilaat ohjataan epäpuhtaista tiloista epäpuhtaisiin tiloihin, Huhkolan, Lausteen ja Vaalan vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Ranta sanoo.

– Onko tämä ihan oikeasti se viimeinen vaihtoehto? Eikö ole mitään muuta vaihtoehtoa? vanhempainyhdistyksen rahastonhoitaja Sanja Sadwinski kysyy.

Rannan lapset aloittavat syksyllä Lausteen koulun väistötiloissa 2. ja 5. luokalla. Sadwinskin poika aloittaa 6. luokan.

 

Turun kaupunki tiedotti viime viikolla, että Lausteen koulun väistötilaratkaisuksi kilpailutettu tilaelementti myöhästyi elementtitoimittajan toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sen takia oppilaat siirretään Ruiskadun väistötiloihin syyskuun alkuun saakka. Kaupunki on luvannut järjestää Lausteen koulun oppilaille bussikuljetuksen Ruiskadulle.

– Väistötilojen toimittaja ei ollut tehtäviensä tasalla eikä edennyt aikataulussa. He rikkoivat tehtyä sopimusta, sillä heidän kanssa oltiin sovittu, että tilat olisi saatu jo viime viikolla käyttökuntoon, Turun sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen kommentoi.

 

Ruiskatu 8:n kiinteistö on tällä hetkellä tyhjillään odottamassa syyskuun lopussa alkavia muutostöitä.

Muutostyöt tehdään siksi, että kiinteistö saadaan soveltuviksi Sirkkalan koulun ja Turun ammatti-instituutin väistötiloiksi vuosiksi 2020–2022.

Kohteeseen toteutetaan sellaiset tekniset korjaus- ja muutostyöt, joilla kiinteistöä voidaan terveellisesti ja turvallisesti käyttää jatkossa.

Lisäksi toteutetaan sellaiset toiminnalliset muutostyöt, jotka ovat välttämättömiä toiminnan järjestämisen kannalta.

 

Turun kaupungin näkemyksen mukaan Ruiskatu 8:n kiinteistö soveltuu hyvin väistötiloiksi.

– On se kohtalaisen hyvä väistötila, kun siellä on vuosikaudet opiskellut ja jatkossakin opiskelee 600 ammattikoululaista eikä heidän osalta suurempia ongelmia ole ollut, Jalonen vastaa.

Kiinteistön Uudenmaantien puoleisessa osassa toimii Turun ammatti-instituutin Uudenmaantien koulutalo. Väistötilat sijaitsevat Ruiskadun puoleisessa osassa.

 

Jalosen mukaan kaupunki osoitti Ruiskatu 8:n kiinteistön Lausteen koulun tilapäisiksi väistötiloiksi siksi, että kaupungilla ei ole osoittaa muita sopivia väistötiloja.

– Ei ole muita väistötiloja kuin Ruiskadun tilat.

Vanhemmat toivovat, että Ruiskadun kiinteistö toimii hätäratkaisuna mahdollisimman lyhyen ajan.

– Kuitenkin on kyse lasten ja aikuisten terveydestä. Se on riski kaikille, Ranta sanoo.

 

Tämänhetkisen tiedon mukaan parakkikoulu saadaan kokonaisuudessaan käyttöön 2. syyskuuta.

– Kaiken kaikkiaan kyse on ehkä 10-13 koulupäivästä mitä Ruiskadulla tullaan käymään, Timo Jalonen vastaa.

Lähes tuhat oppilasta väistötiloissa

Noin 850 turkulaista koululaista käy syksyllä koulua väistötiloissa. Määrä on hieman alle neljä prosenttia kaikista oppilaista, joita on noin 22 500.

Puolalan koulussa väistötiloissa työskentelee 600 oppilasta. Vuosiluokat 3–6 käyttävät Puolalan koulun peruskorjauksen ajan väistötilana Sepänkatu 2:n koulurakennusta.

Peruskorjaus alkoi kesäkuussa 2018 ja jatkuu kesäkuuhun 2020.

Wäinö Aaltosen koulussa väistötiloissa on 100 oppilasta. Wäinö Aaltosen koulun Ylikylä-rakennuksesta luovuttiin 1.4.2017 sisäilmaepäilyjen takia.

Lausteen koulussa siirtyy väistötiloihin 214 oppilasta. Lausteen koulun liikuntasali suljettiin 21.1.2019 sisäilmaongelmien vuoksi. Lausteen koulu pitää korjata tai sen tilalle rakentaa uusi koulu.

Muokattu 14.8.2019 kello 15.02: Lausteen koulussa väistötiloihin siirtyy 214 eikä 150 oppilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat