Paikalliset

Uskomattomat kuvat Turun uusista jalkakäytävistä – "Miten hoivakodin liittymä voi olla tuollainen?"

Hannunniitussa jalkakäytävien esteettömyydessä on merkittäviä puutteita.

Ville Mäkilä

Turussa riittää vielä tekemistä katualueiden esteettömyydessä.

Yksi esimerkki löytyy Hannunniitusta, jossa on vakavia puutteita jalkakäytävien esteettömyydessä.

Tähtimökadulla jalkakäytävä kulkee vain toisella puolella tietä. Jalkakäytävä on erotettu ajoradasta reunakivityksellä.

Jalkakäytävä ja reunakivetys ovat korkeammalla kuin ajorata. Missään kohtaa jalkakäytävää ei ole loivennuksia, ei edes risteyksissä ja pihateiden liittymien kohdalla.

– Näille en ainakaan itse pyörätuolilla liikkuvana pääse, koska missään kohtaa ei ole reunan loivennusta, Turkulaiseen yhteyttä ottanut lukija kertoo.

Tähtimökadulla sijaitsee myös Attendo Tähtimön hoivakoti. Koska reunan loivennuksia ei ole, hoivakodista ulkoilemaan lähtevät joutuvat lukijan mukaan liikkumaan ajoradalla.

– Miten hoivakodin liittymä voi olla tuollainen, lukija ihmettelee.

Lukija ihmettelee järjestelyä ja kertoo olleensa yhteydessä Turun kaupunkiin. Hänen mukaansa kaupunki ei kuitenkaan ole suostunut tekemään asialle mitään.

– Yhteydenotto kaupunkiin ei tuota muuta kuin toteamuksen, että näin se nyt vaan on. Luvataan vastaisuudessa ottaa esteettömyys paremmin huomioon, lukija harmittelee.

Turun kaupungin esteettömyyskoordinaattori Jyri Kuparisen ja infran kunnossapitopäällikkö Mari Helinin Turkulaiselle sähköpostitse antaman vastauksen mukaan Tähtimönkadun tilanne on harmittava esteettömyyden kannalta ja asiaan on reagoitu yhteistyössä Kaupunkiympäristötoimialan kunnossapidon kanssa tutkimalla tilanteen heinäkuun alussa.

– Tilanne on ongelmallinen, koska katu on rakennettu loppuun suunnitelman mukaisesti ja reunakiviä ei voida poistaa vesien oikein ohjaamisen vuoksi.

Vastauksen mukaan tilannetta tullaan helpottamaan korvaamalla pihapolun reunakivi asfalttiluiskaksi.

Luiskamuutosta ei ole vielä toteutettu projektityöjärjestyksen ja kesälomien vuoksi, mutta muutostoimenpide tullaan suorittamaan syksyn aikana.

Jatkossa kaupunki lupaa kiinnittää paremmin huomiota esteettömyyden toteutumiseen.

– Tulevaisuudessa näemme, että tällaisissa kohteissa pitäisi jo suunnittelussa ja rakennuslupavaiheessa ottaa vastaavat esteettömyysongelmat huomioon ja pystyisimme paremmin vastaamaan paremman saavutettavuuden toteutumiseen.

– Pyrkimyksemme on parantaa saavutettavuutta koko kaupungin alueella, mutta valitettavasti työskentelemme aina mahdollisuuksien mukaan, vastauksessa sanotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat