Paikalliset

Matkailutrendit suosivat Turkua – "Turku pystyy olemaan sekoitus urbaania elämää ja luonnonläheisyyttä"

Anne-Marget Hellénin mukaan vastuullisuus lisääntyy nyt matkailussa.

Janne Koivisto

Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellénin mukaan Turun matkailukesä näyttää lupaavalta.

Heinäkuun tilastoja ei ole vielä saatu, mutta kesäkuussa yöpyjiä oli viime vuotta enemmän.

– Olemme saaneet lisäystä, vaikka viime kesäkuussa oli isoja tapahtumia kuten Gymnaestrada, Kokoomuksen puoluekokous ja Rakennusliiton kesäpäivät.

Viime aikoina on puhuttu paljon kotimaan matkailun kasvusta, ja ainakin Turun osalta tämä tuntuu myös konkretisoituneen.

– Vastuullisuus lisääntyy matkailussa, ja ihmiset kokevat, että nyt on aika matkailla lähellä kotimaassa. Tämä on satanut meidän laariin.

 

Hellén toimii myös Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n hallituksen puheenjohtajana. Suoman mukaan kotimaanmatkailussa näkyvät nyt seuraavat trendit: luontokohteet ja retkeily, lähimatkailu, rauhoittuminen ja hiljaisuus sekä ruoka ja makuelämykset. Hellénin mukaan Turku pystyy vastaamaan trendeihin varsin hyvin.

– Ravintoloista ja kahviloista tulee jatkuvasti hyvää palautetta. Vaikka keskusta on remontissa, ovat ihmiset onneksi löytäneet tiensä jokirantaan. Myös kävelykatu on saanut uuden elämän. Suurtorille on saatu tapahtumia, ja siitä toivottavasti kehittyy entistä elävämpi, Hellén listaa. 

Etenkin ulkosaariston saavutettavuudessa on Hellénin mukaan vielä tekemistä, mutta lähempänäkin on tarjontaa.

– Ruissaloon pääsee vesibussilla ja Ukko-Pekalla Loistokarille. Ja onhan meillä myös Seili. Luontoa pääsee kokemaan myös Kurjenrahkalle bussilla. Turku pystyy olemaan sekoitus urbaania elämää ja luonnonläheisyyttä, Hellén kiittelee.

 

Hellén on tyytyväinen myös siihen, että Turku on saanut uusia lentoyhteyksiä ja lentoaseman kävijämäärät ovat kasvussa.

– Heinäkuun matkustajamäärät olivat plussalla yli 50 prosenttia. Lähikenttiä kannattaa suosia. Lentäminen suoraan sieltä on huomattavasti ekologisempaa kuin välilaskun tekemällä, hän muistuttaa.

Matkailu

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoi tänä kesänä matkustaa kotimaassa.

Kolmen viime vuoden aikana kotimaanmatkailua ovat eniten lisänneet 18–44-vuotiaat.

Etenkin 25–34-vuotiailla tärkein syy kotimaan matkailun lisäämiseen on paikallisuus. Kolmannes samasta ikäryhmästä nostaa syyksi ilmastoystävällisyyden.

Suoma ry:n kampanja kokoaa verkkosivustolle yli sata syytä matkustaa Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Junamatkailu Helsingin ja Turun välillä kasvoi reippaasti8.8.2019 11.44
Miksi kotimaan matkailu on niin kallista? – turkulainen matkailuyrittäjä iskee syyt tiskiin28.6.2019 16.00
Menossa Turusta Tukholmaan? Laiva on halpa vaihtoehto, mutta sinkku voi joutua pulittamaan saman hinnan kuin kokonainen perhe11.8.2019 07.00
Wizz Air lisää jälleen lentojaan Turusta15.5.2019 17.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat