Paikalliset

Tyksin pysäköintitalosta pääsee sairaaloihin tunnelin kautta

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) sairaaloihin on tunneleiden kautta kuiva ja valoisa kulkureitti Tyksin mäellä. Pysäköintitaloissa on paremmin tilaa kuin Kantasairaalaan pihoilla.

Maanalainen reitti kulkee pysäköintitalosta 2, jonne vapautui elokuun alussa huomattavasti lisää asiakaspaikkoja. Koko elokuun ajan hallissa on ollut kymmeniä vieraspaikkoja vapaana. Hallista on opastettu reitti A-, T- ja U-sairaaloihin.

Pysäköintitalo 2 sijaitsee T-sairaalan vieressä. Sinne pääsee kääntymällä Kiinamyllynkadulta ja ajamalla U-sairaalan editse. Valotaulu ajoväylän päässä näyttää vapaat vieraspaikat. Tämä reitti on ainoa kahden vuoden ajan, kunnes rakenteilla oleva sairaala valmistuu.

A-sairaalan remontin vuoksi pysäköintipaikkoja sairaalan edustalla on vain vähän. Paikat vähenevät entisestään lähiviikkoina, jolloin remontti etenee sairaalan C-siipeen.

Jalankulkijoille on maanalaisilla käytävillä oma, merkitty kaistansa, jossa on turvallista kävellä. Tunnelit on tarkoitettu asiakkaille ja henkilökunnalle. Sairaalan sisäisen liikenteen kuljetusajoneuvot liikkuvat omalla kaistallaan. Tunneli A-sairaalaan on maanalaisen verkoston uusin yhteys.

Tyksin vanhin pysäköintirakennus, pysäköintitalo 3, on myös tarjolla esimerkiksi A-sairaalaan tuleville. Kulkureitti tästä parkkitalosta kulkee ulkokautta.

Myös uusin pysäköintirakennus, pysäköintitalo 1, on jo käytössä. Tästä talosta ei vielä ole asiakkaille tunneliyhteyttä sairaalaan. Uusimpaan parkkitaloon ajetaan Savitehtaankadulta.

Asiakkailla on nyt yhteensä 421 halliparkkipaikkaa käytössä Turun kantasairaalan alueella. Asiakaspysäköinnin hinta on 2 euroa tunnissa ja 10 euroa vuorokaudessa kaikilla Kantasairaalan asiakaspysäköintipaikoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat